maanantai 13. lokakuuta 2014

Poniputki jatkui

Maanantain koulutunnin sain jatkaa Wanesalla. Varusteiden vaihto eli turvaliivi takkiin ja esteraippa pidempään koulumalliin. Poni liikkui heti alusta asti kivasti eteen. Suurempi ongelma oli saada asetukset läpi. Rupesi vain puremaan kuolaimeen. Taidettiin viipottaa myös aika etupainoisina. Muistelin että ei voi painaa ohjalle jos en nojaa vastaan. Eli en antanut vastavetoa.

Alkutunnista tehtiin täyskaartoja ja siirtymiä mm. ravista seis. Pääosin ihan ok mutta silti oli sellainen olo ettei poni ihan kuunnellut. Open edessä voltteja jouduttiin tekemään useampi. Miksiköhän nokkaeläimeksi meidän menoa arvioi. Kyynärpäiden pitäminen kyljissä kiinni oli taas kammottavan vaikeaa. Onneksi lopputuntia kohti rupesin saamaan juonesta kiinni miten Wanesalla saa asiallisia voltteja. Kummatkin pohkeet kiinni, kädet rauhassa, johda sisään, älä anna nojata.

Puoliväliin asti mentiin vain käyntiä ja ravia. Ravissa tehtiin etusivulle loiva kiemura ja voltti uralle. Muualla tein välillä itsenäisiä temponmuutoksia. Yritin myös asettaa sekä sisään että ulos.

Laukkaa mentiin puoli kentällistä kerrallaan. Nostoissa ohjat vähän lerppui vaikka yritin keskittyä. Laukattiin aika reippaasti. Loiva kiemura tehtiin edelleen eli vähän vastalaukkaa. Wanesalta onnistui tosi helposti. Olisin voinut vaikeuttaa vaihtamalla asetusta mutta keskityin vain tekemään sitten vähän täsmällisempää tietä ja kiertämään merkkitolpat hieman kauempaa. En halunnut riskeerata että tulee vaihtoja. Eikä niitä sitten yhtään tullutkaan. Laukka itsessään olisi voinut olla hallitumpaa ja siirtymät alas tyylikkäämpiä. Nyt tuli monesti töksähdys ja vyörymä raviin jo siinä vaiheessa kun yritin lyhentää laukkaa.

Lopputunnista rupesin saamaan asetuksia hetkittäin läpi. Paremmin toimi itsekseni kuin open silmän alla. Mutta ongelma oli edelleen se, etten tiennyt koska on hyvä. Poni kuitenkin eteni. Loppukäynneissä sain sen vihdoin ohjautumaan myös pitkin ohjin. Estetunnin alussa siitä ei tullut yhtään mitään.

Ongelmia:
asetukset ja taivutukset
kyynärpäiden pitäminen kyljissä
en tiennyt koska on hyvä
pelkällä istunnalla pitkin ohjin ravista käyntiin kesti edelleen puolisen kierrosta

Parannusta:
vastalaukat meni helposti
eteni
asetukset parani loppua kohti
ei tuntunut liian pieneltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora