maanantai 6. lokakuuta 2014

Perusratsastusta mussukallani

Maanantaina olin jo luopunut toivosta Harmonian suhteen. Haaveilin koulutunnista Ressulla. Vaan listassa lukikin Pena/Harmonia. Valitsin tietysti ihanaisen Hoon. Hepo löytyi tallista ja oli harjatessa taas luihulla tuulella. Monotteli seinää ihan kunnolla. Minä sitten komensin ihan kunnolla. Ratsukoita tunnilla taisi olla 6. +7°C.

Ratsailla huomasin heti alkuun miten luikeroa meidän meno on. Enkä saanut tammaan kunnolla otetta. Käynnissä pyöristyi hetkittäin, pysähdyksissä helposti. Mutta ravit oli epämääräistä jolkottelua. Siihen asti että ope käski ottaa takaosan kunnolla töihin. Aiemmin yritin ajatella vaikka mitä rennosta istunnasta ja "ole yhtä hevosen kanssa". Mutta vasta kunnon patistus takasille toi hommaan jotain järkeä.

Mentiin väistöjä käynnissä ja ravissa siksakkina. Nyt oikeaa pohjetta väistäessä takaosa tahtoi jäädä. Eli ihan poikkeuksellinen suunta. Saatiin juonesta kiinni ja väistöt rupesi tulemaan aika helposti loppua kohti. Suoristuksen kanssa sai olla tarkkana ettei lähtenyt väistämään takaisin toiseen suuntaan.

Väistön jälkeen nostettiin laukka suoralla ja laukattiin kaksi sivua. Kuten yleensäkin. Laukat nousi oikein niin kauan kun en ajatellut. Liika miettiminen kostautui heti. Samoin open katsellessa muualle meni rennommin. Vasen laukka ei rullannut ihan yhtä hyvin kuin oikea mutta pyöreitä pilkahduksia tuli siinäkin. Oikeassa laukassa tuli enemmänkin hyviä hetkiä. Tosin välillä tamma tuntui purevan kuolaimeen ja painuvan turhan matalaksi. Pohkeilla ylös. Raville siirtymät oli hankalia. Päivän erikoisuuteni oli töksäytykset. Olisi varmasti helposti tullut käyntiin asti. Ja kun yritin siirtää pehmeämmin niin pudotti itsekseen raville. Laukkaa olisi pitänyt osata lyhentää ja sen jälkeen siirtyä hallitusti raviin ja eteen. Ope arveli lonkkakulmani tekevän jarrutuksen. Tällaisiin asioihin tarvitsisin hirmuisen määrän nopeita toistoja valvonnassa.

Loppuraveissa Hoo oli 99 % hyvä. Pyöreys säilyi kun vaihdoin asetusta tai pyysin eteen. Mutta välillä painui matalaksi, puri kuolaimeen tai nousi. Enemmän kuitenkin niitä hyviä hetkiä. Ehdittiin kävellä ihan hyvät loppukäynnitkin ennen kuin oli aika vaihtaa hevosia.

Ongelmia:
meni harmittavan pitkään ennen kuin tajusin takaset
siirtymät laukasta raville

Parannusta:
väisti helposti
oikea laukka oli kiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora