torstai 2. lokakuuta 2014

Ohi on! Luovutusaikeita

Torstaina aiempi tunti oli kentällä, ajattelin että mekin siis ollaan. Listassa odotteli Sami ja harmittelin. Olisin paljon mieluummin testannut jomman kumman tunnille tulleen ponitamman. Ratsukoita oli vain 3. Sami oli perus hapannaama varustessa (nettisivuilla lukee että on luonteeltaan täysi 10).

Kentällä yritin patistella tamman heti käynnissä kunnolla liikkeelle. Njaah. Ravissa menin pitkin ohjin ja oli aikamoista tallustelua, välillä ohjauskin meni rikki. Laukasta pudotteli raville, jonka jälkeen heiluin ja huhkin ja yritin raipata takaisin laukkaan. Kammottavaa! Enkä saanut laukkaa vaihtumaan askeleessa, vastalaukkakaarre (väärässä) meni helposti.

Tultiin jumppaa ensin vasemmassa kavaleteilla. Hieman löysää mutta yli. Oikean kierroksen ristikot aiheutti muille tuijottelua ehkä varjojen takia. Sämpyläkin hidasti ja katsoi aika pitkään mutta kömpi niistä kuitenkin yli. Seuraavalla kierroksella ei hyydytty ihan yhtä pahasti. Linjan jälkeen oli joka kerta väärä laukka.

Hypättiin vielä okseri ja pysty (vähän tuijotellen yli) ennen kuin tultiin radanpätkä. Ekalle okserille tuli kielto. Lyhyt tie esteelle niin hepo ei ehtinyt katsella sitä tarpeeksi. Toisella yrityksellä yli. Perään samat okseri ja pysty kuin hetkeä aiemmin, nyt paljon vähemmillä tuijotuksilla sekä ristikkojumppa vielä lopuksi. Taidettiin tulla kaksi kierrosta. Toisella kerralla päästiin kielloitta mutta yksi kaarre otettiin niin haparoiden että puomi tuli mukaan. Menin puolipitkin ohjin eikä ratsu laukannut kuin hetkittäin kunnolla eteen. Blaah! Odotin vain kiihkeästi että koska tämä loppuu. Vikan esteen jälkeen vastalaukkakaarteessa meinasin vielä heilauttaa itseni alas kyydistä. Hupsis.

Tunnin b-osa ei ollut yhtään ihanampi. Lähdettiin maneesiin harrastamaan kouluratsastusta. Mulla edelleen ponikannukset ja esteraippa. Käynnissä takaosan väistämistä (täydellistä hyytymistä kilometrin mittaisella ratsulla), sitten laukassa neljän puomin yli ympyrällä. Ei pudoteltu niin pahasti raville kuin pelkäsin. Välit oli vähän mitä sattuu, joten muka tasaisella laukalla tiestä tuli aika eksoottinen. Tokalla yrityksellä päästiin kuitenkin aika kivasti kaikkiin väleihin 4 laukalla. Toinen suunta oli paluu puomien tallomiseen ja kolisteluun. Välillä yritin ratsastaa eteen mutten kiivastunut tarpeeksi. Enemmän oli semmonen olo ettei huvita yhtään.

Lopuksi tultiin vielä laukanvaihtotehtävää. Pitkän sivun sisällä vastalaukka ja ennen päätyä puomin päällä vaihto. Onnistumisprosentti oli n. 20 jos sitäkään. Vasemmasta laukasta oikeaan vaihtoi edestä lähes joka kerta. Puhtaita vaihtoja tuli onneksi niitäkin jokunen. Oikeasta vasempaan oli selvästi hankalampi suunta. Lisäksi itse olin vähän kädetön. Semmonen olo etten edes osaa tätä. Yritäpä esteraipalla käyttää raippaa, asettaa sisään ja myödätä juuri ennen puomia. Ei kykene. Ei ainakaan meikäläisen reaktiokyvyllä. Ilman raippaa oli löysä eikä vaihtanut. Raipan ajotuksen kanssakin oli ongelmia. Ohjat yhdessä kädessä raippaus aiheutti että Sami oli turpa oikealla eikä ainakaan vaihtanut. Lopulta taisi tulla jopa 2 puhdasta vaihtoa. Kuski taisi jo siinä vaiheessa heilua aikamoisesti ja esitti tiukkoja käännöksiä puomilta sisään.

Loppuraveissa vihdoin suutuin ratsulle ja raippasin sen reippaaseen raviin. Olipa helppoa sen jälkeen. Vaan kun se on niin kurja tehdä aiemmin. Laukassa ope laittoi mut välillä raippaamaan lisää, tyydyin liian vähään. Vaan eipä haittaisi jos en menisi Samilla enää ikinä.

Päivän huonot uutiset ja syy etten saanut mennä Fossilla oli se, että Fossi otti tarhakaverin kanssa yhteen ja sai kaviosta. On aika jäykkänä ja sunnuntain kisakunto on toistaiseksi kyseenalainen. Voih!

Ongelmia:
matelu
yksi kielto ja pudotus
kouluratsastus
vaihdot

Parannusta:
loppuraveissa eteni
hyppäsi lähes kaiken vaikka empi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora