lauantai 11. lokakuuta 2014

Ensimmäinen helpon B:n voitto!

Lauantaina oli Aaltokankaalla harkkakoulukisat. Sai taas mennä kaksi rataa, joten pähkäilin tovin ennen päätöstä. Ykkösvaihtoehdoksi Niilo ja KN mutta toiseksi Lilli samaan ohjelmaan vai Niilolla he A:2. A vaikutti sen verran haastavalta, joten päädyin menemään KN:n myös Lillillä. Mikäli tamma on vielä valikoimissa. Päivän eka ratsuni oli Niilo, sille olin kisojen ainoa kuski. Lilli taas meni KN:n jo kertaalleen alle ennen minua. Laitoin kummallekin kisakampaukset. Niilolle 2-kerroksisen ristikon ja Lillille perinteiset sykeröt.



Verkkailuaikaa Niilon kanssa taisi jäädä aika tarkkaan ohjeissa määritelty 20 minuuttia. Tovi meni ennen kuin sain ponin avuille. Takaosa olisi voinut olla vielä aktiivisempi mutta pikkuhiljaa meno parani. Laukkaverkat otettiin vasta edellisen mentyä radalle. Nyt keskityin siihen että ympyröillä ja lävistäjillä reitti on asiallinen. Ei lapaliirtoa ulos eikä kiemurtelua minne sattuu. Poni eteni kuitenkin ihan ok. Samoin pysähdykset meni nyt selvästi aavistuksen paremmin kuin aiemmin. Poni taisi muistaa viimekerran opetukseni pysähdyksen jälkeisestä myötäyksestä. Keskityin myös pysähtymään suoraan.



Ehdin ravailla aidoissa ympäri kumpaankin suuntaan, vähän volttailla ja tehdä jokusen siirtymän ennen aloitusta. Niilo ei tuijotellut eikä haaveillut paikalta poistumisesta.



Itse rata sujui päällisin puolin siististi. Yritin asettaa ja taivuttaa huolellisesti. Silti muoto vähän karkasi suoristusten vaihdossa. Keskiravi ei irronnut tällä kertaa kovin hyvin. Laukka rullasi aika huonosti, ohjautui kuitenkin ja pysyi laukassa. Jälkimmäinen nosto tuli aavistuksen myöhässä mutta nyt valmistelin ja laukka kuitenkin nousi (6). Huonointa oli siirtymä laukasta käyntiin. Kumpikin laukkalävistäjä putosi raville hieman liian aikaisin. Pysähdyksessä ei malttanut päänsä kanssa vaan heilutteli sitä (6).



Tuomarin kommentit oli kuitenkin kannustavia. Laukasta oltiin samaa mieltä. Sanoi kuitenkin että huolellista ja tarkkaa työtä sekä hyvät tiet kuten minulla yleensä aina. Piti näkemästään.



Paperin sain käteeni vasta jälkimmäisen suorituksen jälkeen. Aikamoinen hämmästys oli nähdä pisteet. 62,8 %! Vielä suurempi hämmästys oli kuulla että siinä vaiheessa olin luokan johdossa! Vielä muutama ratsukko oli jäljellä mutta kukaan ei mennyt meistä ohi. Huh! Elämäni eka voitto tällä tasolla ja ylipäänsä vasta toinen voitto koulukisoissa! Huippua hasardiponi!



Itse olin tyytyväisin siihen, miten edelliskisojen huonot kohdat meni nyt paremmin. Alku- ja lopputervehdyksistä tuli seiskat (suora, seisoo tasan). Ravivolteista myös seiskat (mutta niissä ollaan yleensäkin hyviä). Käynnistäkin tuli seiska. Kuudes seiska on alakerrassa oikeiden teiden seuraamisesta. Huonoin numero on kiltisti pisteytetty laukasta käyntiin, josta tuli vitonen (valmistele). Keskiravista 5,5 ja laukoista kutosta paitsi eka pääty-ympyrä 6,5.



Nämä alku- ja lopputervehdyksen, käynnin sekä laukkaosuuden pisteet kun saisi yhdistettyä edelliskisojen huonojen kohtien tilalle niin tulisi jo sangen huippua! Sillä pääsisi jo yli 64 prosentin. Toki ponikin oli tänään erilaisella tuulella mutta lohduttavaa tietää että meistä irtoaisi vielä enemmänkin vaikkei Nipsu mikään liikeihme olekaan.







Kaikki kuvat © Ilpo.

Videosta kiitos Ellalle ja Ennille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora