maanantai 13. lokakuuta 2014

Pikkuponilla hyppyjä

Tällä kertaa vaihdettiin tuntien järjestys toisinpäin. Esteet ensin ja koulutunti vasta sen jälkeen.
Arvelin että jatkuu taas hevostenvaihtoviikot. Veikkasin että olisin saanut mennä toisen tunnin Ekulla. Pieleen meni ja listan luona rupesi naurattamaan kovasti. Wanesa, kipan mukaan pikkuponiksi menevä norjanvuonohevonen. Veikkaisin itse kyllä isoksi poniksi. Maailman somin poni. Tamma oli jo tunnilla, joten ehdin sosialisoida ja jutustella muiden kanssa ennen kuin kasattiin rata. Okseri keskelle, toiseen kulmaan 18 metrin välillä pysty-pysty. Ja kolmeen muuhun kulmaan pystyt/ristikot. Ratsukoita tunnilla oli 5, kelinä pilvinen +7°C. Rupesi hämärtämään.

Ihan alkuun poni oli rauhallinen. Mutta löytyi sitä vauhtia kun usutti. Wanesan kanssa lisävauhti löytyi myös parhaiten satulassa istuen kuten Pikunkin kanssa vaikka aluksi yritin kevyessä istunnassa. Verkkahyppyinä hypättiin taaimmaista estettä. Ensin ristikkona, sitten nousi pystyksi. Lopulta sain ponin pomppaamaan vähän kauempaakin. Kovin valtavana ei sitä hypätty, olisikohan ollut n. 70 cm. Hassusti ponilla oli noin pari metriä vähemmän kaulaa kuin vaikkapa eilisellä Merillä.

Sitten tultiin ns. kahdeksikkoa keskimmäisen okserin yli. Kaikki laukassa ja vuorotellen ope huuteli että kuka vaihtaa suuntaa. Meillä hypyt meni suht ok ja vaihdot tuli. Vaikeinta oli pysyä ympyrällä reippaassa laukassa ja ohjata. Jo tässä ponin tuuhea harja ja sinne joukkoon hukkuvat ohjat ja kiinni jäävät sormet aiheuttivat ongelmia.

Lopuksi tultiin 6 hypyn rata kertaalleen. Esteet hyvin maltillisen korkuisia, max 60 cm. Meidän vuoro oli tokana. Kun lähdin laukkaan niin poni oikein ampaisi. Kunnon rakettivauhti. Siitä vähän himmailua ja loppua kohti jopa meinasi vähän hyytyä. Tehtiin hyvin pitkät tiet uria pitkin. Vähempikin olisi ehkä välttänyt. Yksi laukka jäi ehkä vaihtumatta. Tiukka 18 metrin väli meni helposti. Vikaan väliin sain linjattua hyvin. Sitten jäädyin puskemaan ja ohjat oli taas harjan joukossa. Poni näki tilaisuutensa ja vilahti vikasta ohi. Kuski saa syyttää tästä hyvin pitkälle itseään. Ei tultu suorana ja laukkakin hyytyi. Uusi lähestyminen edelleen kummallisella puskemisella ja kiemuralla mutta nyt päästiin yli.

Enempää ei hypätty kun aika tuli täyteen. Loppuverkoissa ponista lähti ihanaa kiitoravia. Olisi tehnyt mieli ottaa ravikisoja.

Open kommentit oli vikasta ohimenosta huolimatta ihanan kannustavia. Saan hepat liikkeelle ja osaan mennä herkemmilläkin, mukautua kullekin ratsulle sopivaan tyyliin. Taisi tykätä näkemästään. Mutta kivaahan se oli. Eikä viimeisen esteen moka jäänyt harmittamaan.

Ongelmia:
ohjaus
tuuhea harja
yksi ohimeno

Parannusta:
vauhti löytyi
rohkeasti pomppi

Ponihyppyjä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora