maanantai 13. huhtikuuta 2020

Jatkoa Danalla

Myös maanantain sääennuste näytti pahalta ja tallille mennessä satoi lunta. Keli oli nollassa. Mutta kenttä olikin lumeton. Yksi kulma oli pahasti lälly ja kaksi muuta märkää. Keskeltä ihan hyvä. Alkutunnista taisi tulla vähän lunta mutta loppua kohti keli kirkastui.

Minun ratsukseni tuli Dana. Olisin esittänyt toiveen yleissatulasta mutta humma seisoi tallissa koulusatula selässään kun kurkkasin sisään. En tosin tiedä olisiko vaihtoehtoista satulaa ollut edes tarjolla, vai oliko se jonkun tuntikaverin selässä. Ratsukoita tunnilla oli 6. Suunnittelin laittavani kannukset mutta unohdin ne autoon koska olen mennyt viime aikoina lähinnä ilman.

Danaa ei taas huvittanut yhtään. Pysähteli matkalla kentälle eikä hommat kiinnostaneet. Vähän kävi sääliksi mutta pakko se oli sinne suostutella. Rapakot haittasivat ratsain yllättävän vähän. Olen kuullut juttua että väistelee vesilätäköt. Lätäkköjä ei tänään ollut mutta ei kiemurrellut kauemmas rapalällyistä. Yritin kehua ja motivoida komentelun sijaan.

Alkutunti treenattiin suoruutta tulemalla pituushalkaisijalle jo käynnissä. Sain Danan hoputettua reippaaksi, joten meinasi olla välillä vähän ahdasta ja volttailin lisää tilaa. Ope kaipasi parempaa herkistelyä avuille ja nopeampia muutoksia. Eteen, kiinni, uudestaan eteen. Reagoi vähän hitaasti eteen ja välillä oli pakko herätellä raipalla.

Sitten kevyessä ravissa. Pituushalkaisijan keskelle voltti ensin oikealle, sitten vasemmalle. Ei ollut kovin taipuisaa. Aktiivinen ravi. Jossain vaiheessa istuttiin harjoitusraviin ja sitäkin höykytystä kesti ties kuinka kauan. Ihme ja kumma ettei selkäni suuttunut siitä. Jalkojen pitkinä pitäminen oli vaikeaa. Teki mieli syyttää satulaa.

Laukkatehtävässä nostettiin laukka vasta pituushalkaisijan alusta. Sen suunnan laukka, josta oli tullut. Vain yksi voltti keskelle, myötälaukassa. Ja ennen kulmaa raville. Muualla piti olla ravissa ja alkuun jaksoinkin volttailla välimatkoja. Lopulta kun laukkatehtävä ruuhkautui niin menin pari kulmallista käynnissä tarpeen mukaan.

Dana nosti laukat ensimmäistä lukuunottamatta helposti. Päivän suurin yllätys oli laadukkaat laukka-askeleet ja yllättävän koottu laukka volteilla. Vasen oli helpompi suunta kuin oikea. Vähän aktivoitiin takaa eikä volteilla tainnut tulla yhtään rikkoa. Voltin jälkeen jokusen kerran pudotti liian aikaisin raville. Ope oli volteistamme aika haltioissaan. Eikä ne huonoilta tuntuneet selkäänkään. Taas laukassa oli kummasti helpompaa istuakin kuin ravissa. Skarppasin etten jäisi vetämään. Jos ehdittiin ottaa vähän pidempi pätkä laukkaa ennen volttia, tuli kiire kääntää ja koota. Siltä kannalta ruuhka ja lyhyt käynnistysmatka eivät haitanneet.

Loppuun ratsu rupesi vähän pehmenemään ravissakin. Ei täydellisen ihanaa mutta paljon parempi kuin alkutilanne.

Rapatunnin jälkeen olin taas mielissäni kun ei tarvinnut purkaa ratsua itse. Sen sijaan kävin vielä moikkaamassa Hemppaa.

Ongelmia:
kenttä oli rapainen
Dana ei olisi halunnut hommiin
koulusatulalla ratsu tuntui taas liian leveältä
alkuverkan jälkeen sormia paleli
pikkuisen yksitoikkoinen tunti
oli vähän hidas jalalle
pudotti laukan pari kertaa pois voltin jälkeen
oli hieman ahdasta kuudella ratsukolla

Parannusta:
Dana ei tuijotellut
kannusten puute ei haitannut
sain kehuja siitä miten pystyin istumaan harjoitusravissa
selkäni ei suuttunut harjoitusravista
laukka oli helpompaa kuin ravi
laukkavoltit onnistuivat (Danaksi) käsittämättömän ryhdikkäästi

Kati videoi muutamia pätkiä tunnistamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora