lauantai 4. huhtikuuta 2020

Väistöjä Veksulla

Lauantaina olin henkisesti valmistautunut Unaan. Mutta tallille saapunut pro-junnu taisi omia tamman taas omaan käyttöönsä. Vähän yllätti että tuli Veksu. Mutta mikäs siinä, mieluusti menin sillä. Sain taas valmiiksi varustetun humman. Ratsukoita tunnille tuli 7, omistaja opetti ja keli oli niukasti plussalla. Kenttä oli sula ja vähän pintamärkä mutta aika kiinteä.

Tänäänkin mentiin lävistäjäkuviota. Mutta nyt ei tehty lisäyksiä lävistäjille. Alkuun oli vähän ahdasta mutta tein päätyihin ympyröitä. Ravissa tuli sanomista ettei saa kiihdytellä lävistäjille. Annoin siihen asti Veksun mennä reippaasti kun halusi. Rupesin sitten himmailemaan. Nyt taivuttelua tuli tarpeeksi ja rupesi taipumaan vihdoin paremmin vasemmallekin. Oikeaan taas tuli kommenttia että älä taivuta yhtään enempää ja vähän ihmettelin tätä. Yleensä kun muut opet sanovat aina vain puutteellisesta taivutuksesta.

Mentiin alkuverkassa vielä laukatkin. Ympyröitä päätyihin. Yritin katsella väljemmät paikat ja mahduttiin tekemään laukkapätkät yllättävän hyvin. Veksu nosti pyydetyt laukat ja kulki suht rentona. Siitä en tiedä oliko kuinka mutkalla tai sopivassa tempossa kun ei tullut kommentteja. Vähän yritin muistella toisen open suoristuskommentteja toissapäivältä mutta päädyin matkustelemaan. Näihin käytettiin aika paljon aikaa.

Välihuilin jälkeen ruvettiin tekemään portaittaisia väistöjä toiselle pitkälle sivulle. Voltteja sai tehdä enää kulmiin. Ensin vasen kierros ja onneksi aloitettiin käynnissä. Ei oikein ollut tuntumaa koska Veksu väistää hyvin. Ope kommentoi että Vegas on hyvä väistöissä ja riittää että lähinnä katson menosuuntaan. Itse kaipasin enemmän kommentteja siitä miten meillä menee kuin siitä millainen heppa kuulemma on. Takaosa kuulemma johti liikaa. Kun yritin mennä suorempana niin ei väistänyt. Itselläni oli joka tapauksessa sellainen olo ettei oikein väistänyt. Ravissa hepo jännittyi jos patistelin liikaa. Ongelma oli sama eli en saanut selkään hyvää tunnetta. Toistoja tuli monta.

Jossain välissä ope sanoi että tehtävänä ei olleet niinkään väistöt vaan yleinen hallinnan parantaminen.

Myös toiseen suuntaan (oikeaan) tehtiin väistöjä pitkään ja hartaasti. Ensin pari kierrosta käynnissä, sitten harjoitusravissa. Voltteja kulmiin tässäkin suunnassa välimatkojen tasaamiseksi. Vaikkei menty kaverin hännässä niin silti useampi kierros meni niin että meitä ei joko katsottu tai ei saatu kommentteja. Lopuksi taas kuulemma takaosa meni edellä. Hullua, sillä tuntui siltä että mentiin lapa edellä. Saatiin vielä yksi kierros, jolla sain kuulemma korjattua. Silti hyvä tunne selkään jäi yhä puuttumaan.

Kello oli kuulemma jo todella paljon, joten jäätiin vain käyntiin pitkin ohjin. Tuntui siltä että hommat jäivät ihan kesken. Ja kun tultiin lopulta kaartoon ja alas selästä niin kello ei ollut vielä edes tasaa.

Tästä tunnista jäi lähinnä turhaumia. En saanut sellaisia ohjeita, joilla olisin saanut muutettua omaa ratsastustani paremmaksi. Loppukommenteissa kuulin lähinnä että oma tunteeni selkään on väärä. Viitaten siis siihen missä Veksun takaosa meni. Kuvittelen silti että täsmäohjeilla olisin osannut muuttaa ratsastustani siihen suuntaan että olisin saanut parempaa tunnetta irti.

Positiivista oli että tänään ei leijuttu vaan pysyttiin ravissa ja Veksu liikkui pääosin rentona, joten ravissa oli asiallista istua. Selkääni ei sattunut yhtään.

Tunnin jälkeen tuntikaveri otti ratsuni ja lupasi purkaa. Pääsin siis nopeasti lähtemään kotia kohti.

Ongelmia:
Veksu yski taas alkutunnista
alkutunnista oli vähän ruuhkaisaa
jännittyi herkästi jos yhtään hätistelin
en tuntenut kun takaosa (kuulemma) johti väistöissä
useampi kierros meni ilman kommentteja
lopetettiin mielestäni ihan kesken
lopetettiin vähän etuajassa
turhautti tunnin jälkeen

Parannusta:
sormia ei palellut
ei leijailtu omiamme
taipui vihdoin paremmin molempiin suuntiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora