keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Jarrut olivat sittenkin kiinni satulasta

Tiistaina oli jo kamala tallittomuusahdistus kun keli oli niin hieno. En kestänyt pidempään vaan kysyin mahdunko keskiviikkona ratsaille ja vastaus oli onneksi myönteinen. Seitsemänneksi iltatunnille Unalla. Kelin ollessa yhä lämmin (+6°C) ja sangen kirkas.

Ennen tuntia Hemppa sai pikarapsuttelut kumisualla. Tänään heppaa ei niin kiinnostanut. Olisi selvästi halunnut vain lisää porkkananpaloja (yhden sai).

Unalla oli tänään taas koulusatula. Olin sen verran kukkahattu että löysäsin turpahihnaa kahdella reiällä. Joka kerta en ole muistanut tarkastaa kuinka kireällä se on ollut ratsun saadessani.

Matkin Anua ja virittelin videokamerani kentän laitaan kuvaamaan tuntia. Tämä oli lähinnä koeajo sunnuntaita varten. Viimeksi kun harmitti ettei estetunnilta tullut todistusaineistoa.

Tänään tehtiin sangen samat kuviot kuin maanantaina eli kolmikaarista koko tunti. Una oli alkuun vähän rennompi ja ehkä jopa vähän taipuisampi. Silti taivuttelu oli vaikeinta tänäänkin. Ope kaipasi vähän lisää ravia. Koulusatula ei helpottanut elämääni.

Laukkapätkät otettiin jo alkutunnista. Nosto viimeiselle kaarelle ja siitä laukkaa pitkä sivu. Laukassa oli tänään hankala istua. Selkäni oli liian notkolla enkä saanut sitä suoristettua. Oman tulkintani mukaan johtui koulusatulasta, joka käänsi jalkojani auki. Kireistä lonkista johtuen en siis saanut istuttua kunnolla laukassa. Koska istuntani ei pitänyt vastaan niin Una sai minua taas vähän nyittyä etukenoon. Ratsun suoristaminen laukassa jäi sekin vähän puolitiehen. Ei onneksi kiihdytellyt ja vyörynyt kammottavasti.

Alkutunti siis kevyttä ravia ja käyntisiirtymät suoristuksiin. Lopputunti samaa harjoitusravissa. Alkuun harjoitusravissakin oli pientä altajuoksua ja kuskilla istuntaongelmia. Nyt ne lähtivät sinnikkäällä istumisella helpottamaan. Yritin himmailla menoa mutta ope kaipasi lisää liikettä. Unahan lähti vain päästämällä ja päästämisen jälkeen piti taas etsiä jarruja. Saatiin onneksi siirtymätkin tehtyä muttei ollut niin tasapainoisia pätkiä kuin maanantaina. Mutta isompaankin raviin löytyi loppua kohti säädöt.

Tunti meni äkkiä ohi eikä tosiaan tehty mitään ihmeempiä. Oikea kierros tuntui helpommalta, tosin siinä herkästi pullautti lapaa ulos. Vasempaan taipui huonommin. Loppuraveihin sai päästää pidempää ohjaa. Una kiihdytti maltillisesti ja halusi vain mennä vähän reippaammin. Käyntiin sain sen istunnalla ja äänellä. Ei tarvinnut vetää ohjista.

Ei ollut mikään erityisen hehkeä päivä tänään. Perun taas puheeni ja totean etten tykkää mennä kellään koulusatulan kanssa. Ei ollut missään tapauksessa huono mutta kyllä satula toi elämääni ylimääräistä hankaluutta.

Ongelmia:
Una lähti selkäännousussa kävelemään
koulusatulassa oli hankala istua
en saanut suorilla apujen väliin
laukassa vaikuttaminen oli vaikeaa
vähän vyöryi ja nyki
pitkin ohjin vasemman kierroksen voltilla ravi tuntui epätahtiselta
tunnin jälkeen ilman pipoa(!) ja lisätakkia tuli kylmä

Parannusta:
kenttä yhä superkunnossa
ihanan lämmintä, meinasi tulla jopa kuuma
oli ehkä aiempaa taipuisampi
suoristukset sujuivat täsmällisesti
ihanan kyttäämätön ratsu

Videokamera tosiaan kuvasi koko tunnin ja pätkin siitä melko summassa koosteen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora