sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Hallitusti esteillä

Sunnuntaina jostain syystä ahdisti mennä tallille. Vaikka luvassa oli estetunti ja selvisi etukäteen että menen Unalla niin silti olisin mieluummin jäänyt kotiin.

Tallilla olin 13 vaille ja huomasin että kukaan ei olekaan laittanut minulle ratsua valmiiksi. Hain Unan puomille ja hetken ihmettelin että mitäs nyt. Talliin sisälle en tahdo mennä jos siellä on muuta väkeä. Ärsytti. Onneksi tallikaveri toi kamppeet ja auttoi harjaamisessa enkä edes myöhästynyt. Virittelinpä vielä videokamerankin kuvaamaan tuntia.

Ratsukoita tunnillamme oli tänään 5. Keli oli hyvin vaihteleva. Aurinkoa, lunta ja tulikohan rakeitakin vuorotellen. Noin +5°C.

Alkuverkassa ymmärsin tänään taivutella Unskia pyöreämmäksi ilman erillistä mainintaa. Lopulta tultiin ravissa kahta puomia ympyrän kaarella. Tasaisempi kaari puomien väliin, kävi käsky. Tätä molempiin suuntiin.

Verkkalaukka mentiin vain oikeaan kierrokseen. Sitten lähdettiin tulemaan ensimmäistä hyppytehtävää vuorotellen. Ympyrällä puomi, minipysty ja puomi. Jokunen kierros. Una meni tasaisesti ja rauhallisesti. Molemmat suunnat. Oikea kierros lopetettiin jatkamalla suoraan sarjalle, jonka väleissä oli apupuomit. Tultiin todella rauhassa sisään ja tultiin vähän töksähtäen. Laukka vaihtui vääräksi. Ei kuitenkaan uusittu tästä mitään.

Videokamera oli heilahtanut tuulessa osoittamaan pellolle. Huomasin tämän yllättävän nopeasti ja säädin käsivaralla takaisin kentälle. Yllättävän hyvin asemoitu sokkona!

Ei tultu enempiä verkkatehtäviä vaan hypättin rata minikorkeudella. 60 cm on vain villi veikkaus. Tehtiin oikein rauhallinen ja tasainen suoritus. Hyvät tiet kulmiin ja ponnistuspaikat kohdillaan. Mallikasta. 6 estettä, 7 hyppyä. Yksi väärä laukka tuli ja Una korjasi sen pois.

Seuraavalle kierrokselle esteet nousivat kasikymppiin. Yhä nyin paikat vähän juureen. Ei ollut sujuvaa. Osa lähti kauempaa ja vauhti oli epätasaisempi. Ykkönen putosi. En ollut kokonaisuuteen kovin tyytyväinen. Onneksi saatiin ottaa vielä uusiksi.

Sakkokierroksella Una lähti ykkösen jälkeen kaasuttelemaan. Kakkosen jälkeen ope huusi seis. Uudestaan alusta ja vähän maltillisemmin. Oli taas vaikeuksia löytää sopiva laukka. Hitaaltahan se yhä videolla näyttää.

Ykkönen kolahti mutta muuten meno oli nyt parempaa. Ei vieläkään ihan tasaista eikä paikat olleet täysin priimoja. Mutta sujuvasti meni. Menin nyt sarjalta pystylle viidellä laukalla ja tuntui kuutta paremmalta vaihtoehdolta. Väleissä Una antoi kiinni. Taas yksi väärä laukka loppuun, jonka Una korjasi. Vikalla kierroksella löytyi kuskillekin taas hangonkeksi-ilme. Oli kivaa!

Loppuverkassa Una oli kuulolla ja tasainen. Ei tehty ihmeitä. Kerrankin ehdittiin ravailla tovi loppuun.

Ongelmia:
välillä satoi lunta
esteiden noustessa nypin paikat juureen
isommalla laukalla meinasi kiihtyä liikaakin
rataa hypätessä en kuullut ohjeita
enkä kuullut aina muutenkaan
selkä oli taas illalla kipeä

Parannusta:
oli kivan rauhallinen
sain enemmän kaipaamiani ohjeita
Una korjasi myötälaukat itse nopeammin kuin huomasin

Videokamerani kulmassa kuvasi tunnin, pari pätkää on Katilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora