sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Kääntämistä jätillä

Sunnuntain sääennuste näytti kamalaa lumisadetta. Onneksi totuus ei ollut ihan niin paha eikä kenttä ollut lumessa kun menin tallille. Vähän märkä vain. Lisäksi tuuli ja satoi lisää lunta. Keli oli nollassa.

Ratsukseni sain Danan ja kun menin kurkkaamaan talliin sainkin humman jo käteen. Tänään yleissatulalla, onneksi. Viima oli niin paha että ylimääräiset vaatteet piti viedä autoon jotta eivät olisi karanneet tuulen mukaan. Ratsukoita tuli tunnille kivasti vain 4.

Hummaakaan ei aluksi kiinnostanut yhtään. Käynnissä jumitti ja viuhtoi hännällä. Sain kuitenkin liikkeelle.

Ravissa ohjeena oli tehdä voltteja itsenäisesti. Dana kyllä kääntyi muttei taipunut kovin hyvin. Molempiin suuntiin sama. Sitten myös laukassa. Yllättävän hyvin kääntyi edelleen eikä pudottanut laukkoja pois kuin pari kertaa volteilla.

Hyppyhommat aloitettiin yksittäisellä suunnanvaihtoesteellä molempiin suuntiin. Ei tainnut kumpikaan laukka vaihtua. Korkeus oli melko miniä, ehkä 50 cm.

Sitten tultiin este, voltti väliin ja toinen este. Aloitettiin yllättävän hienosti. Pikkuhiljaa esteitä ja voltteja lisättiin. Kun sain ponnistukset lähelle niin sujui helpommin. Jos hypättiin kauempaa niin tuli kääntöongelmia. Tuntikaverit kehuivat menoamme, sen jälkeen pari seuraavaa kierrosta lörähtivät. Ei vaihtanut laukkaa, karkasi reitiltä ja meni ravia. Todettiin kaikki että parempi kehua vasta tunnin jälkeen.

Aina ennen omaa vuoroa tein käynnistellessä yhden laukkavoltin pohjille. Kun sain homman pidettyä kasassa niin meni siististi. Viimeinen volttailukierros oli oikein näppärä. Vain yksi laukka piti korjata ravin kautta. Mutta Dana polki ja kääntyi. Eikä yrittänyt pahasti kiihdytellä. Mainiota!

Lopuksi oli vielä sen verran aikaa että saatiin hypätä kaksi isompaa estettä. Esteet nousivat kasikymppiin ja tultiin kaareva linja. Yritin saada vähän aktiivisempaa laukkaa mutten oikein osannut. Mentiin vähän ohjat roikkuen miten sattuu. Molemmista yli muttei kovin tyylikkästi. Siihen oli kuitenkin hyvä lopettaa.

Olin oikein positiivisesti yllättynyt. Ensinnäkin keli ei ollut niin paha kuin pelkäsin. Lumi ei jäänyt kentälle eikä tilsannut yhtään. Tunnin aikana sateeseen ei pahemmin kiinnittänyt huomiotakaan. Lohdutti kyllä kovasti kun raparatsua ei tarvinnut purkaa vaan sai hypätä autoon lämmittelemään. Kotimatkalla oli pitkästä aikaa rauhallinen ja levollinen olo. Ehkä märällä kelillä oli oma osansa siinä?

Ongelmia:
keli oli aika kamala
jonkin verran vääriä laukkoja

Parannusta:
lumi ei jäänyt maahan
Dana kääntyi yllättävän hyvin
ei tuijotellut nurkkia
kotimatkalla oli ihanan levollinen olo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora