maanantai 20. huhtikuuta 2020

Meillä todellakin on jarrut!

Maanantain tunnille tuli vähän yllättäen taas Una. Mieluustihan minä sillä jatkoin varsinkin juuri nyt kun eilenkin oli niin lupaavaa.

Ratsua odotellessa kävin rapsuttelemassa taas Hemppaa. Yritin ottaa sen kaulan vääntelyistä todistusaineistoa muttei tullut yhtä hyviä liikkeitä kuin eilen.

Hempan rapsutusvideo:

Pahoittelut heilumisesta.

Una ilmaantui paikalle tänään yleissatulalla. Vasta kentällä tutkin satulaa tarkemmin kun ope kysyi onko se Hempan satula. Sehän se. Tunnilla oli tänään 5 ratsukkoa ja lämmintä +6°C. Kevensin vaatetustani läpi linjan ja se oli hyvä ratkaisu. Kenttä oli ihan super. Kuiva, muttei pölissyt.

Tänään mentiin koko tunti kolmikaarista. Ensin muistaakseni hetki käynnissä. Una oli kivasti kuulolla. Kevyessä ravissa sama juttu. Ei kiihdyttelyjä. Alkuun ruvettiin ensin vähän kokoamaan ravia suoristuskohtiin, myöhemmin tehtiin 3 askeleen käyntisiirtymät. Kommentteja tuli lähinnä että taivuta huolellisemmin. Tajusin sen kyllä itsekin muttei oikein irronnut kovin taipuisaa menoa. Kaarille sai onneksi tehdä voltteja. Toiseen suuntaan taipui paremmin, toiseen suuntaan lapa karkasi vähän ulos. Unohdin jo kumpi oli kumpi. Vaihdettiin siis välillä suuntia. Täsmällisistä suoristuksista sen sijaan tuli kehuja.

Lopulta istahdettiin harjoitusraviin. Siinä Una tuntui ensin reippaammalta enkä saanut yhtä helposti siirrettyä käyntiin. Mutta parani. Alkuun välillä kevensin pätkän jos tuli ongelmia mutta lopulta istuin vain alhaalla. Jos yritin pyytää isompaa ravia niin Una innostui niin ettei enää tullut pikkupidätteistä takaisin. Lopuksi saatiin myös sulavia käyntipätkiä. Ravityöskentely lopetettiin vähän isompaan raviin pitkällä sivulla. Hyvin lähti ja pysyi yllättävän hyvin avuilla.

Laukkapätkät tehtiin niin että suoristuskohdissa vaihdettiin laukka ravin kautta. Eli käytännössä laukattiin lähes kaikkialla. Päätyjen voltit siirrettiin kaarilta lyhyiden sivujen keskelle.

Olin positiivisesti hämmästynyt kun lähdettiin hallitusti laukkaan. Sama sitten säilyi läpi tehtävien. Jahuu! Una ei lähtenyt vyörymään vaan laukkasi rauhallisesti. Välillä ravisiirtymät vähän viivästyivät ja muutaman kerran Una pomppasi itse uuteen laukkaan. Mutta saatiin myös monenmonta siistiä ja onnistunutta suoritusta. Laukassa tuntui myös taipuvan volteilla paremmin.

Loppuraveissa oli kivan tasainen ja hyvin kuulolla. Tuuletin sitä, miten meillä oli tänään jarrut! Toisaalta tänään mentiin vain ns. suoraan. Sivuliikkeiden kanssa olisi voinut yhä olla reippaampaa. Silti on semmonen olo että jotain on naksahtanut Unan kanssa kohdilleen. Eilisen jälkeen mietin että olisipa siistiä päästä Unalla joskus pro-open estevalkkaan. Nyt mietin että myös kunnon kouluvalkassa olisi hienoa käydä! Tämä tunti muutti mieleni sen asian suhteen.

Ongelmia:
Una ei ollut kovin taipuisa
ratsastin kulmat vähän hutiloiden
välillä siirtymät menivät vähän pisteistä ohi
muutaman kerran loikkasi itse takaisin laukalle

Parannusta:
kenttä oli tosi hyvässä kunnossa
ekaa kertaa ilman sukkahousuja ja kesähanskoilla ja hyvin tarkeni
todella tasaista menoa läpi tunnin
ei lähtenyt kertaakaan vyörymään
yksi tasaisimmista tunneistani täällä ikinä

Pekka videoi pätkiä menostamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora