maanantai 27. huhtikuuta 2020

Ravipuomeja etuajassa

Maanantaina olin tallilla jo tuntien alkaessa, joten sain valita tahdonko mennä jo ekalle tunnille. Ohjelma oli kuulemma sama ja molemmilla tunneilla olisin kuudes, joten päätin mennä heti ekalle. Ope kirjoitti listaan kohdalleni VEG ja muisti sitten kysyä että onko minulla toiveita. Vastasin että jee, Veksu!

Varustuspalvelua ei näemmä tänäänkään ollut, joten nappasin Veksun, harjat ja suitset vain nopeasti tallista puomille. Ope toi satulan. Yleispenkki toiveestani ja sehän oli järkiratkaisu myös päivän aiheeseen eli puomeihin. Veksu näytti satuloinnissa aika pahaa naamaa.

Alkutunnista mentiin perinteisesti pätkä käyntiä. Sitten ravailtiin hetki ilman puomeja. Yritin työstää Veksua taipuisammaksi Artsin vinkkien avulla. Jotenkin puolitiehen jäi ja Veksu jäi kuikuilemaan jonnekin muualle. Taivutus ulos, sitten sisään ja sisäjalasta eteen. En saanut tuntumaa pidettyä yhtä joustavana kuin perjantaina. Ulkotuki vuosi.

Lisättiin pikkuhiljaa puomit. Pitkän sivun keskelle ja toiseen päätyyn voltit kolmen puomit yli. Toiseen päätyyn ympyrä kahden puomin yli. Oikeaan kierrokseen Veksu käänsi vain kaulaa liikaa mutkalle. Vasempaan oli tasaisempaa. Kolisteli puomeilla jonkin verran. Ensin luulin että tultiin liian lujaa mutta tultiinkin liian löysästi. Pieni maiskuttelu auttoi. Itse piti skarpata että käännän tasaisesti. Ulkojalka. Muuten meinasi livetä reitiltä ulos. Sain korjattua.

Laukkaa tultiin ensin muualla paitsi ravivolteilla. Vasemmassa laukassa sain ratsastettua ympyrällä tasaiset paikat. Väliin 4 askelta. Oikeassa laukassa oli kamalaa haparointia eikä meinattu millään osua. Myöhemmin lisättiin myös puomittomat voltit. Ihan ok. Vasen oli tasaisempi muistaakseni laukassakin. Tyhjällä pitkällä sivulla sai ratsastaa eteen.

Oli ihan aavistuksen ahdasta mutta kun vain suhailin omalla vuorollani menemään niin sain hommat hyvin tehtyä eikä ruuhkatilanteita onneksi ihan hirmuisesti tullut. Pari kertaa piti uusia voltti tai ympyrä jos meni ihan pipariksi.

Loppuraveissa mentiin vain pikaisesti vasempaan kierrokseen. Ihan ok muttei mitään suuria onnistumisia.

Ongelmia:
ei tykännyt satuloinnista
en saanut ratsastettua lähellekään yhtä hyväksi kuin perjantaina
ravissa välillä kompasteli puomeihin, kääntyi huonosti tai taipui liikaa kaulasta
oikeassa laukassa oli hankala osua puomeille

Parannusta:
ei ollut säpsynä
vasen kierros oli helpompi
laukkavoltit menivät ihan näppärästi

Hempalla oli tänään kontrollikäynti klinikalla. Lisää huonoja uutisia. Murtuma ei ollut lähtenyt paranemaan juuri yhtään eli huonolta näyttää.

***

Huhtikuun hevosmenot:

 Tallinmäki
 286 e
 opet 20 e
 trailerivuora 20 e
 eläinlääkäri 170,63 e
 yht. 496,63 e

Lisäksi noin 80 e bensoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora