torstai 16. huhtikuuta 2020

Väistöjä kaikissa askellajeissa

Torstain iltatunnille ratsuksi tulikin vähän yllättäen Una. 5 ratsukkoa tunnille. Vaikka päivällä taisi taas tulla lunta niin kenttä oli todella hyvässä kunnossa. Lämmintä oli n. +3°C ja yllättävän lämmin ratsailla. Koulusatula.

Tänään tehtiin koko tunti väistöjä. Pitkillä sivuilla pidettiin etuosa uralla ja väistettiin takaosaa sisälle kuten B-merkin kouluohjelmassa. Päätyihin tehtiin ympyrät, joilla väistettiin takaosaa ulos. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Käynnissä sain menon pysymään yllättävän rauhallisena. Tosin siihen piti keskittyä kovasti, ihan kuten Sakulla. Ja sain tehtyä korjauksia tarpeen mukaan ilman että Una kiihtyi.

Ravissa mentiin ensin keventäen. Ilman väistöä sain Unan kuuntelemaan ja malttamaan mutta varsinkin pitkillä sivuilla meinasi kiihtyä. Lopulta istuttiin myös alas, mutta keventäen sain tahdin pysymään rauhallisempana. Kun Una malttoi niin sitten harjoitusravikin sujui paremmin. Ope käski selkää vähemmän notkolle. Itse tajusin lopuksi ajatella painoani enemmän taakse ja istua askeleiden mukana. Ihan asiallisia pätkiä. Kevensin välillä.

Laukassa muutettiin vähän kuviota ja tultiin samoin kuin Maran ja Tupun kanssa eli pitkältä sivulta sivuliikkeellä uran sisäpuolelle. Itse pidin asetuksen tässä taas mieluummin menosuuntaan enkä väistöjen tapaan pois. Ajattelin siis enemmän suluketta.

Laukka alkoi taas vyörymisellä. Vauhtia oli liikaa enkä löytänyt jarruja. Tehtiin jokunen ympyrä päädyissä ja kun yritin tehtävää niin sivuliikettä ei oikein tullut, Una vain laski päätä ja juoksi menemään. Kun kuskin sai kellautettua etukenoon niin satula taas vippasi jalkani taakse ja olin entistä aseettomampi. Lopuksi onneksi löytyi vähän rauhallisempaa menoa ja päästiin sivullekin.

Suunnanvaihdon jälkeen oltiin taas alkutilanteessa. Suunnittelin pysäyttäväni Unan mutta muistin onneksi ennen aitaa että aitaan pysäyttäminen oli kielletty, saattaa hypätä siitä yli. Pyöräytin sitten minivoltin. Una vähän närkästyi mutta pysähtyi. Kerta onneksi riitti ja sen jälkeen malttoi laukata vähän rauhallisemmin ja saatiin sivuliikkeet tehtyä tähänkin suuntaan. Matkan varrella ope taisi korjata istuntaani laukassakin.

Myöhemmin näin videoita tuntikavereista laukkapätkiltä ja oma meno taustalla vilahdellen näytti ihan yllättävän asialliselta!

Loppuraveissa Una kulki kivan tasaisesti ja kuulolla. Taidan pikkuhiljaa löytää tamman säätönappuloita.

Ongelmia:
ravissa meinasi kiihtyä aina kun pyysin jalalla jotain
laukka oli alkuun taas aikamoista vyörymistä

Parannusta:
hetkittäin oli ravissa kivan kevyt
ravissa sain säädeltyä vauhtia (jos en tehnyt muuta samalla)
laukkakin tasoittui loppua kohti
tallimatkan autotiet olivat vihdoin täysin lumettomat

Tunnin jälkeen iltaruokia ei oltu vielä jaettu, joten ehdin pyöräyttää Hempan kumisualla läpi. Karvaa lähti yhä hirveästi ja nyt löytyi muutama hyvä rapsutuspaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora