sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Tasaista menoa estetunnin kavaleteilla

Hemppa ehti huilata hiihtoratsastustreenien jälkeen noin kolme varttia ennen estetuntia. Sitten vermeet niskaan ja takaisin hommiin.

Koska porkkananpaloja oli vielä jäljellä niin suunnitelma oli nousta oikealta puolelta kyytiin. Vaihtelevasti se on aiemmin onnistunutkin. Tänäänkin Hemppa aloitti hyörimällä ja pyörimällä penkin ympärillä. Päästettiin lopulta vielä poni ensin. Tuntui että ponin vuorolla sain Hempan tajuamaan että nyt haetaan oikein asemoitumista. Penkin luona malttoi seistä ja pääsin kapuamaan oikealta kyytiin. Oli estejalkkareilla muuten hankalaa. Viimeisen porkkanapalan annoin selästä. Tietysti vasemmalta puolelta.

Tänään ehdin ottaa ohjia vähän itsekseni tuntumalle ennen ravia. Jatkoin eilisellä metodilla eli oikea ohja tuntumalle ja vasemmasta suoristetaan. Käynnissä sain häärätä rauhassa ja tehdä avokkeita. Taas molemmilla oli kiire ja opetukseen verrattuna haahuilimme. Onnistuinpa tänään saamaan Hempasta taas kaksi takapotkuakin irti. Ehkä jäin kaivamaan jalalla liikaa? Vaikka heti alkuun herkistelin pienistä pohkeista eteen.

Ravissa suoristuspuuhistani ei tullut mitään kun ope tarttui kaulan suoruuteen, tai sen puutteeseen. Piti saada suoraksi heti ja näemmä siihen on parempi joku pikainen vippaskonsti kuin avuille ratsastaminen. Joka ei siis minun taidoillani tapahdu hetkessä. Kun samasta asiasta tuli kolmannen kerran sanomista oli pakko ottaa kiellettyä vasentakin ohjaa tasaisemmin tuntumalle ja äkkiä taisi mennä vasemmassa makoiluksi. Tultiin kaarella ravipuomien yli ja taisi onnistua ihan hyvin. Ravissa en oikein hahmota missä takajalat menevät. Vasen kierros oli paljon tasaisempi.

Laukassa taisi samasta kaulan suoruudesta tulla sanomista. Mutta nelitahtisuudesta, liiasta hitaudesta, lapojen valumisesta ulos tai pohkeeseen hitaasta reagoinnista ei tullut. Skarppasin taas etten vedä vasemmasta. Ensin vasen laukka ja siinä ympyröillä pyöristyi jo aika kivasti. Oikeassa oli kulmikkaampaa. Yritin muistaa ratsastaa myös laukkaa eteen. Ja kääntää etuosaa. Ylitettiin puomeja myös laukassa.

Ei taidettu tulla verkkahyppyjä alle vaan heti pari kierrosta tehtävää putkeen. Estekorkeus oli taas miniä. Päädyssä kolme puomia, suoralla 3 esteen jumppa, toisessa päässä puomin yli ympyrällä ja pitkä suora.

Suoritettiin sangen siististi. Myötälaukka säilyi, osuttiin yhtä stiplua lukuunottamatta puomeille ja esteet mentiin keskeltä. Video kavaltaa että suoralla linjalla tuli pieni kaari kohti uraa. Mutta oikein perusnäppärää.

Seuraavaksi vuorossa olisi ollut toinen kierros vasempaan. Ehdotin että skippaan sen ja jatketaan oikealle. Oikein hyvä päätös itseltäni. En kuullut tehtävänantoa oikealle, joten vedin saman kuvion kahdesti putkeen toiseenkin suuntaan. Olin ihan oikeassa että tämä oli meille haastavampi kierros. Toki yhä sangen tasaisesti ja keskeltä sekä myötälaukassa. Mutta jumpan jälkeen kiihtyi puomeille eikä askel meinannut osua.

Lopuksi tultiin vielä kaarevat linjat. Ekalle pystylle tulikin erikoinen hyppy. Luulin että hyppäsi korkealle mutta olikin vain jousilla. Enkä osannut myödätä edestä tarpeeksi. Laukka vaihtui. Lumiestettä ei katsonut. Kavaleteilla laukka ei sitten vaihtunutkaan. Olisin mieluusti ottanut sakkokierroksen mutta aika loppui. Pah. Video kertoo että kaarilla kaula oli mutkalla ja lavat karussa.

Ravasin lopuksi vielä vähän omin lupineni. Aika hyvä. Lyhyeksi jäi ravailut kun lähdettiin kävelemään loppukäynnit peltojen ympäri. Siellä oli oikein fiksusti.

Kyllä Hempalla on vaan niin paljon helpompi ja tutumpi mennä kuin vaikka viime sunnuntain Visulla. Mutta tästäkään tunnista ei jäänyt paljoa käteen. Olisin ihan mieluusti voinut mennä tällaisen tunnin ilman satulaa tai ainakin ilman jalustimia.

Ongelmia:
vino ratsu
piti äkkisuoristaa
nyki ohjia
oikea kierros oli hankalampi
yksi hassu hyppy

Parannusta:
suoristui jo paljon
myötälaukat säilyivät
sangen keskeltä puomeja yli
videolla näyttää aika lyhyeltä

Anu ja Milla videoivat tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora