keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Oikeista naruista vetämistä

Tällä viikolla sain alkuperäisesti sovitun mukaan mennä Assilla taas keskiviikkona. Mutta ope olikin reissussa, joten päädyin taas menemään itsenäisesti. Vähän meinaa olla puskailijaolo. Onneksi huomenna tulee ope.

Maneesissa piti olla estetunti illalla. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä ratsastamaan sitä ennen. Mutta kun se peruuntui niin aikatauluni meni taas pöperöksi ja tunti ajasta katosi.

Satoi räntää ja keli oli nollissa.

Tänään menin tallille sillä asenteella että Assi on hieno. Rapsuttelin sitä ennen ratsastusta. Assi aloitti oikeista naruista vetämisen ja vapautti itsensä vetosolmusta. Taidokasta. Toisella kerralla ei enää onnistunut. Satulavyön kiristykselle irvisteli.

Assi aurinkoinen.
©minä

Olin vähän ennen kahdeksaa ratsailla. Maneesissa oli 3 hevosta. Vasta ihan lopuksi jäätiin keskenämme. Päätin kehua Assia paljon ja muistaa olla vetämättä. Eteen houkuttelulla ja lietsonnalla. Alkukäynneissä huomasin taas että välillä ei karvakaan värähtänyt kun käytin pohkeita. Ihan alkuun tuntui taas takaa jäykältä mutta vertyi nopeasti.

Hetken Assi kauhisteli taas takalaidalla ollutta loimea kunnes loimi lähti. Oikea kierros sujui pitkin ohjin hyvin, vasemmassa vietti vähän uralta sisään.

Sain viriteltyä sen verran että raviin päästiin ilman pohkeen tömäytyksiä. Yhä vasemmassa kierroksessa valui vähän sisälle. Nyt tuijotteli takkikulmaa. Yksi talutettava loikki välillä vähän omiaan, Assia ei kiinnostanut pätkääkään. Osasin itse olla vetämättä, joten Assikin oli suht hyvä. Tänään heräsi kivan nopeasti liikkumaan itse. Tein taas alkuverkan ravit ja laukat samaan syssyyn. Oikea laukka ensin. Suoristelin molemmissa.

Assi pussaa.
©minä

Unohdin jo tarkemmin mitä tein. Siirtymiä ja sekalaista ympyröintiä varmaan. Ajatusta avosta. Ulkotuki, vakaa käsi ja takasten väistätystä ulos ehkä. Keskityin eniten käsiini. Päätin ratsastaa tolkuttoman hyvin. Ei ihan toiminut. Assi oli rento ja ryhdikäs muttei täysin tasainen. Kivasti taipui ja kuunteli. En tosin kovasti yrittänyt vaikuttaa jaloilla ja käsillä vaan enemmän istunnalla. Pidätteet ajattelin ylös ja skarppasin kovasti etten vedä.

Pyöritettiin muistaakseni taas ihan hyvät pätkät laukkaakin. Asiallista. En kyllä muista mitä tehtiin. Ei ainakaan vaihtoja eikä vastalaukkoja. Kuski tuli kovin tyytyväiseksi tänään.

Assilla on vähän punaisemmat jouhet kuin minulla.
Jotain siinä kuiskutellaan.
©minä

Loppuverkassa toimi todella kivasti ympyröillä. Päätin tehdä vielä nelikaarisia lopuksi. Idea taisi olla huono sillä Assi kauhisteli seiniä. Joka kerta lähestyvä seinä kadotti rentouden. Pyörittelin kaarille vielä voltit mutta päästiin vain kelvolliseen, ei ihan hyvään. Pahin kirjain oli tänään M. Lopuksi ympyrällä yritin ottaa vielä suoraksi, lavat haltuun ja vähän pidemmälle kaulalle rennoksi. Melko pitkällä kaulalla ei pysynyt enää tuntumalla vaan nyki ohjat pitkiksi ja nosti päätä. Toistettiin jokunen kerta. Lopuksi pitkällä ohjalla käyntiin.

Tänään Assi ei halunnut kävellä kovin kauaa. Vähän yöpuuhiksihan meillä silti meni.

Peiliselfie, Assi taas iholla.
©minä

Ongelmia:
tuijotteli vähän loimea
tuijotteli takkikulmaa
ei mennyt jalasta eteen vaan omiaan

Parannusta:
oli kivan reipas
kivan rento

Tänään oli kamerallinen puhelin kerrankin mukana maneesissa, tuloksena nämä taidokkaat kuvituskuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora