lauantai 7. joulukuuta 2019

Peltolaukkaa ja suoristamista

Kyselin mitä Hempan kanssa olisi lauantaina tarjolla. Vastaus oli ettei ole sopivia tunteja vaan pitää mennä itsekseen. Yritin kysellä monestako moneen tunnit ovat mutten saanut siihen vastausta. Olikin iloinen yllätys etteivät tunnit alkaneet vielä kello 11, jolloin olimme valmiita hiihtoratsastushommista.

©Siiri Salmi

Hemppa siis talliin, varusteet niskaan ja ratsaille. Kuvaaja houkutteli meidät alkuverkkaamaan pellolle. Kävelin ensin kierroksen kentällä ja tunnustelin ettei Hempalle jäänyt mitään mietteitä hiihtoratsastushommista. Vaikutti ihan rauhalliselta itseltään, joten lähdettiin pellolle. Vasen kierros ja hölkättiin ensin kierros ympäri ravissa. Hemppa kulki aika kauniisti ja suorasti. Yhä yritin pitää tuntuman oikeassa ohjassa ja suoristella vasemmalta.

©Siiri Salmi

Vähän katseli heinäpaaleja mutta päästiin sujuvasti ohi. Kaarteisiin hidastin ja tasapainotin.

©Siiri Salmi

Toinen kierros mentiin laukassa. Ensin ihan hillitysti. Lopuksi vähän lujempaa. Sitten vaihdoin suunnan ja laukattiin kuvaajan ohi vielä oikeassa laukassa. Loppukierros takaisin ravilla. Kommentti oli että kun tultiin kohti niin Hemppa oli ravissa piikkisuora. Olipa kiva kuulla!

©Siiri Salmi

Jatkettiin hommia kentällä. Hemppa käveli pitkin ohjin lähes turpa maassa ja kuski pohdiskeli. En pitänyt kiirettä vaan käveltiin ihan rauhassa. Sen verran piti katsoa kelloa että ehditään tuntilaisten alta pois.

©Siiri Salmi

Lopulta tänään tuli taas hyvin samanlaiset pyörittelyt kuin eilen maaston jälkeen. Oikeassa avoa, molempiin suuntiin oikea ohja tuntumalla ja suoristelua. Hetki ensin käynnissä että parani. Sitten sama ravissa ja lopuksi laukassakin. Kenttä oli sangen hyvänä (keli nollissa) mutta kulmissa laukka meni vähän nelitahtiseksi. Rupesin ratsastamaan päädyt loivina kaarina, se helpotti vähän. Laukka ei ollut kaikista hohdokkainta muttei ollut muistaakseni pahoja puolieroja. Molempiin suuntiin piti pyytää eteen. Yritin pitää oikean ohjan tuella. En muista muistinko miettiä koko ratsun suoristamiseen ja avoihin asti.

©Siiri Salmi

Lopuksi oli taas ravissa aika hyvä ja ryhdikäs. Ei ihan niin priima kuin open kanssa mutta kahdella ohjalla ja sangen suora. Aikataulukin oli täydellinen ja aloitettiin loppukäynnit ennen tuntilaisten tuloa kentälle. Kun tuntilaiset rupesivat hommiin poistuimme jaloista.

Kakkahäntä.
©Siiri Salmi

©Siiri Salmi

Vaahtosuu.
©Siiri Salmi

Hemppa sai syödä hetken sisällä ja kun ei ollut hionnut ollenkaan niin pääsi nakuna takaisin pihalle. Sillä matkalla päätyi vielä tonttukuviin.

Söpöliini!
©Anu
Tällaisilla asennoilla voi ihmetellä miksi solvataan hirveksi.
©Anu
Vähän väsyneet tontut ja mestariluokan editointi.
©Anu
Hassusti valoisuutta lisäämällä kuvasta tuli sininen.
©Anu

Ongelmia:
ei ollut edelleenkään automaattisuora
laukka meni kulmissa nelitahtiseksi

Parannusta:
oli pellolla oikein fiksusti
ei kiukkuja eikä potkuja
suoristui ja tasoittui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora