sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Edistystä hiihtoratsastuksen kolmannella oppitunnilla

Sunnuntaiaamuna (aamupäivällä) jatkettiin hiihtoratsastusharjoituksia. Keli oli taas asteen plussan puolella. Nyt varustin Hempan satulalla ja aloitettiin siedätyshommat kentältä taluttaen.

Ensin maassa laahaava vetokapula lähestyi kauempaa, sitten liikkui lähempänä ja lopuksi sangen perässä. Ei pahoja jännityksiä vaan kamala porkkanan himo. Sitten minä kyytiin ja sama juttu. Lopuksi otin narut omaan käteen ja käveltiin vielä kierros kapulaa raahaten kentän ympäri. Narut Hempan pyllyn päältä. Hemppa totesi ettei tässä ole mitään ihmeellistä eli jatkettiin pellolle.

Ensin katsottiin etäämpää Hiliman ja lautailijan (joulupukin) menoa. Hemppaa vähän kummastutti muttei jännittänyt. Mentiin seuraavaksi niiden perään. Ensin pari sivua käynnissä. Hemppa rentoutui kivasti. Sitten Hilima lähti ravin kautta laukkaan. Me otettiin vähän välimatkaa ja ravailtiin kauempaa perästä. Yhden sivun otin rauhallista laukkaa. Kun päästiin alkupisteeseen oli Hilima jo valmis ja lauta irti.

Hemppa pukin perässä. Kuvittelin että koko päivän oli pilvistä.
©Anu


Käytiin hetken välihuili heppojen kanssa kävelemässä. Sitten jatkettiin siitä mihin viimeksi jäätiin. Hilima käveli edeltä ja turvasi. Lautailijaa vedettiin perässämme. Ensin kauempana, pikkuhiljaa lähestyen. Kertaalleen piti pyytää palaamaan vähän kauemmas kun Hemppa nosti päänsä ylös. Sama juttu vielä takaisin. Nyt pääsivät jo sangen lähelle. Hemppa sai yhä porkkanaa turpaan. Lopulta lauta meni meistä sivuitse eikä Hemppa sanonut mitään.

Apujoukot valmiudessa.
©Hannakaisa Holmi

Koska oli sen verran rento ratsu niin tuumasin että kokeillaan niin että minä pidän naruja kädessä selästä käsin ja vedän lautailijaa. Sehän sujui hyvin. Hemppa ei sanonut mitään. Mentiin pieni pätkä suoraan, joitakin kymmeniä metrejä. Sitten vapautin lautailijan, Hemppa kehuttiin hyväksi ja lahjottiin porkkanoilla ja kävin kävelemässä pienen lepopätkän. Kaikki palattiin hyvässä järjestyksessä pellolta tallille ja seuraavalla kerralla haaveilen että onnistuisi vetää lautailijaa valjaissa kierros pellon ympäri käynnissä. Tämä oli nyt sangen lupaavaa.

Hemppa hetki ennen vetohommaa.
©Hannakaisa Holmi

Aikaa koko hommaan meni puolisen tuntia.

Ongelmia:
välillä Hemppaa vähän arvelutti

Parannusta:
Hemppa oli vielä rennompi kuin viimeksi
ei kääntyillyt omiaan
saatiin vedettyä lautailijaa selästä käsin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora