perjantai 13. joulukuuta 2019

Suorempi ja ryhdikkäämpi

Perjantaina menin Hempalla itsenäisesti iltasella. Tunnilla oli samaan aikaan yksäri mutta hyvin mahduttiin. Keli oli pari astetta plussalla mutta kenttä yhä kelpo lumipohjalla. Säkkipimeää eikä onneksi satanut mitään.

Yritin mennä oikealta puolelta kyytiin mutta Hemppa pyörähti penkin viereen aina vain vasen puoli penkkiä kohti. Luovutin.

Käveltiin melko pitkään alkuun. Alkukäynnit Hemppa meni sangen reippaasti pää lähes maassa. Yritin lyhentää ohjia siten, että humma pysyisi rentona. Ensin tein vähän ympyröitä ja oikeassa kierroksessa avoa. Otin taas oikean ohjan tuntumalle ja suoristelin vasemmalla. Oikealla pohkeella takaosan väistöä ulos ja yritin laskea askeleista oikean vaikutushetken.

Sitten tein jonkin verran väistöjä keskilinjalta uralle. Sama juttu kuin aiemmin eli vasemmalle mennessä meinasi kaatua sivulle omiaan. Vasenta pohjetta taas väisti vähän hitaasti. Muutenkin hiipui kun väistettiin oikealle. Kumauttelin pari kertaa eteen raviin asti ja parani.

Ravissa tein ihan samoin ympyröitä ja oikeassa kierroksessa avoa. Välillä piti skarpata että muistan höllätä vasemmasta ohjasta ja pitää oikean tuntumalla. Hemppa lähti tasoittumaan. Omat rennot kädet auttoivat myös. Kevensin kaikki ravit.

Yritin ensin nostaa laukkaa ravista. Tuli aika kammottava nosto. Otin käynnistä uudestaan ja tuli vähän parempi. Yhä turpa nousi. Vasen laukka ensin. Piti ratsastaa vähän eteen. Ympyröillä tuntui silti yrittävän nelitahtiseksi. Suht tasaista. Tässäkin yritin muistaa pitää tuen oikealla ohjalla ja humman suorana. Lopulta muistin myös tasapainottavat pidätteet ja haitarin.

Mentiin pitkähkö pätkä laukkaa ja sitten huilattiin. Käynnistä pienen ravityön kautta oikeaan laukkaan. Siinä samat kuviot. Tuntilaista piti vähän väistellä, joten ympyröitä tuli nyt vähän enemmän kuin olisin halunnut. Mieluummin olisin soljunut suoraa uraa enemmän. Suorilla yhä ajatus avosta. Ei tainnut nykiä pahasti mutta kaarteissa tuntui vähän nelitahtiselta. Oikeakin laukka oli yksi pitkähkö pätkä.

Laukkojen jälkeen ravi ryhdistyi. Tuntuma keveni ja tuli kahdelle ohjalle. Nykiminen loppui. Suunnanmuutoksissa pysyi paketti kasassa ja tuntui hyvältä. Sain tehtyä askelpituuteen muutoksia. Kaikki tuntui aika helpolta.

Huikkasin ohimennen opelle että Hemppa tuntuu lyhenneen. Vastaus oli että ainakin 70 cm lyhyempi kuin kesällä.

Nyt nautin lyhyemmästä Hempasta, keventelin ja hienosäädin. Ympyröitä ja suunnanmuutoksia. Pidemmällä ohjalla venyttely jäi käyntiin. Lopetettiin melko samoilla askelmerkeillä kuin tuntilainenkin.

Ongelmia:
oli yhä vähän vino
nyki vähän ohjia
pohja oli laukkakaarteisiin vähän huono

Parannusta:
tasoittui ja ryhdistyi
ei takapotkuja, säikkyjä eikä muita loikkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora