sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Kuriton poni

Saavuin pian 13 jälkeen Hempan kanssa Ruukista tallille. Pohdin että taas jäi estetunnit välistä enkä olisi kyllä jaksanutkaan enää hypätä. Olin väärässä.

Olin siivoamassa vinkkaa kun huomasin härdelliä kentällä. Kuski maassa ja Visu juoksi irrallaan. Hetken päästä ope oli taluttamassa hummaa talliin. Tarjouduin avuksi ja luulin esim. ottavani siltä satulan pois. Vastaus olikin tyyliin että laita kypärä päähän. Niin sitten vaihdoin kengät, takin ja kypärän pikavauhtia. Vinkan siivous jäi kesken ja 13.23 hyppäsin ensimmäistä kertaa Visun kyytiin.

Visu lienee tallin uusin tulokas. Rautias eestiläinen tamma. Arvelisin niukasti hevoskokoiseksi. Ponilta kyllä tuntui kaikin puolin.

Muut 2 ratsukkoa laukkasivat ympyrällä puomien yli. Minä otin Visua toisessa päässä avuille. Välillä päästiin käyttämään koko kenttää. Ei ottanut lähtöjä mutta jokusen kerran lähti vyörymään ja jyräämään. Pysäytin heti. Eikä kuunnellut kovin herkkiä otteita. Yksi pukki tuli kun tehostin pohjeapua raipalla. Väistätin takaosaa sivulle ja pyysin pohkeesta nopeita reaktioita.

Lopulta päästiin myös laukkaan. Ei säntäillyt mutta siinäkin lähti jokusen kerran vyörymään kuuntelematta joten pysäytin. Askel pari taakse, kehu ja uudestaan matkaan. Rupesi käyttäytymään tolkusti. Itselläni oli estesilmä aivan hukassa näin pikkulaukkaiseen ja tultiin maapuomit kerta toisensa jälkeen miten sattuu.

Kyselin opelta että joko riittää. Vastaus oli että voin ratsastaa Visulla vaikka koko illan. Kyseli että tahdonko mennä sillä tehtävätkin ja toki halusin. Tein kaarevan linjan kavaletit vain vasempaan kierrokseen. Vähän pullahti ulos ja meinasi lipsua.

Tehtäviä en kuunnellut ehkä ihan kunnolla. Lopulta ohje taisi olla että tulkaa mitä tahdotte. Mentiin ensin vähän lyhyempi kierros pikkuesteitä pitkin kenttää ja lopuksi noin 6 hypyn kierros. Ainakin yksi pudotus. Pääosin laukat eivät vaihtuneet. Puomeille ei osuttu. Mutta perusnäppärää.

Loppukäynteinä käytiin kesän peltolenkki ympäri maastossa. Visun eka kerta kuulemma. Oli ihan tolkusti mutta välillä vähän jännittyi. Pidin rintaremmistä kiinni ja alkumatkasta nyki ohjia. Ojan vieressä rupesi näkemään menninkäisiä takana (oltiin vikoina) ja sakkasi sivuttain. En halunnut ylimääräistä härdelliä, joten vaihdettiin järjestystä ja mentiin keskelle. Siinä selvittiin kommelluksitta takaisin pihalle.

Visu jatkoi myöhemmin vielä hommia, joten sain jatkaa Hempan ja sen tavaroiden puunaamista. Luulin olevani valoisalla kotona mutta lopulta olinkin vasta 16 aikoihin. Aivan poikki ja nälissäni.

Ongelmia:
pukitti edellisen kuskin alas
jokusen kerran lähti vyörymään eikä kuunnellut jarruja
paikkasilmäni oli ihan hukassa
ei osuttu puomeille
jännittyi välillä maastossa

Parannusta:
perusnäppärä poni
oli kiltisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora