perjantai 5. tammikuuta 2018

Vähäväkistä hyppäämistä

Perjantaille ilmottauduin Aaltokankaalle Ankin estetunnille. Kuulemma hyppyhommia oli tarjolla jo tätä ennen. Meni torstai-iltaan ennen kuin omat aikatauluni selvisivät ja lupauduin tulemaan perjantaina paikalle myös tuntia aiemmin. En ihan tarkkaan tiennyt mitä on luvassa.

Hallissa oli naapurin pro-kuski hyppäämässä treeniä tarvitsevilla suokeilla. Minulle oli listattu Cunami ja menin sillä joukkoon. Ensimmäinen haaste oli tosin taikoa jalustimet hihnoineen. Juuri täksi hetkeksi ilmaantunut satulahuoneen valokatkos ei auttanut asiassa mutta selvisin.

Verkkailut hoidin itsenäisesti. Ravissa Cunami oli pari ekaa askelta todella hyvä, ilmava ja ryhdikäs. Sitten se taisi huomata että minä olen selässä. Ravattiin ja laukattiin päädyssä puomin yli. Kelvollista mutta vähän löysää. Eikä antilöysää meinannut löytyä.

Open tultua päästiin hyppäämään tehtäviä ensin ristikkokorkeudella. Muutaman esteen pätkiä. Esteet olivat kovasti samannäköisessä muodostelmassa tuplayynä kuin viimeksi Piian tunnilla.

Alkukierroksilla Cunami oli vähän löysä. Ehkä siksi tuli myös runsaasti vääriä laukkoja. Toki kuskikaan ei muistanut ajatella vaihtoja. Taisin alkuun vähän jännittää osaako humma käyttäytyä. Mitään omiaan ei kuitenkaan tehnyt koko tunnin aikana. Open ohjeet taisivat olla suoraa hevosta, energistä ja aktiivista laukkaa sekä tasaista rytmiä. Meno helpottui kun esteet nousivat ja hepo heräsi hommiin. Helpompi oli pyytää odottamaan kuin ratsastaa eteen.

Kierrosten välissä toinen ratsukko hyppäsi ja me saatiin vetää aina hetki henkeä. Ei tämä onneksi erityisen raskasta ollut vaikka hallissa olikin vain kaksi hyppääjää. Esteet nousivat pikkuhiljaa ja tultiin ratoja erilaisilla yhdistelmillä. Lopuksi korkeimmat taisivat olla n. 90 cm. Viimeinen kierros meni jopa ihan siististi eikä uudet reittiyhdistelmät tuottaneet ongelmia. Vaikein taisi olla tiukahko kaarre okserille, jonka jälkeen vähän lennettiin viimeinen linja. Ykkönen taisi pudota muttei hummaa haitannut. Myötälaukat rupesivat lopputunnista löytymään.

Sakkona taidettiin tulla ensimmäinen linja uudestaan ja se meni nyt paremmin.

Loppuraveissa Cunami oli kivasti hereillä ja kulki tasaisena. Minua ruvettiin jo hätistelemään alas ja seuraavan ratsun selkään. Ylimääräisiä käsiä ei ollut tarjolla, joten pikanakkasin Cunamin karsinaan.

Ongelmia:
alkuverkassa oli löysä
alkutunnista vääriä laukkoja
ainakin yksi pudotus
vähän kiemurtelua ja lavan karkailua

Parannusta:
meno helpottui esteiden noustessa
lopputuntia kohti ratsun eteenpäinpyrkimys parani
rupesi löytymään myötälaukat
90 cm meni helposti
ei mitään humman omia vinkeitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora