sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Pieniä maneesiesteitä

Sunnuntaina oli taas maneesiestepäivä. Jälkimmäiseen porukkaan lähti koko keltainen autollinen hevosia ja aiheutettiin löysällä takakengällä (vtj) pientä myöhästymistä. Edellisestä porukasta tuli vielä yksi vahvistus, joten ratsukoita oli tunnilla 6.

Tänään ohje oli taas ratsastaa ratsut alusta asti pyöreiksi. Hemppa pyöristyi nopsaa muttei ollut ihan tasainen. Tänään yritin tuijotella peileistä suoruutta. Alkuverkkaan sisältyi myös temponmuutoksia. Laukat olivat taas yllättävän rauhallisia ja pyöreitä. Tietysti olisi voinut olla ponnekkaampaa ja rullaavampaa mutta oli rennohko ja odotti. Ihan aluksi olin unohtanut raipan oikealta tapahtuneen selkäännousun jäljiltä oikeaan käteen. Yllättäen humma ei tuumannut tästä mitään. Sitäkin voisi näemmä ruveta siedättämään. Toki vasemmalla taitaa olla enemmän tarvettakin.

Verkassa mentiin uran sisäpuolella ja loikittiin myös kavaletin yli. Tuntui että ympyröiden tekeminen aiheutti aina jonnekin ruuhkaa. Uraa pitkin mahduttiin kaikki 6 menemään kerralla. Meidän suoruutemme kavaletilla kelpasi opelle. Piude olisi antanut huutia. Hypyn jälkeen pullahdettiin aina vähän vasemmalle kohti uraa.

Taisi olla heti alkuun kun tultiin ravissa jumppaa. Alkuun vähän velttoa mutta yli. Esteen noustessa kuskille tuli taas perinteiset ongelmat. Selkä pyöristyi ja retkuin laskeutumisessa. Näemmä sen verran pahasti ettei meille nostettu kuin ysikymppiin. Piti keskittyä myös esteen jälkeen keskelle (vasemmalle) valumisen estämiseen ja käyntisiirtymään ennen kulmaa. Käynti löytyi muttei kovin sulavasti. Näissä olisi paljon työtä sileälläkin.

Sitten tultiin suoraa linjaa. Lyhyttä laukkaa ja 5 askelta oli toive alkuun. Pyysin vähän eteen ja sitten hidastin. Näemmä en herättänyt tarpeeksi tai nakkasin taas ohjat pois ennen hyppyä sillä Hemppa tyssäsi pikkupystyn eteen. Mielestäni laukka oli ok, samoin paikka. Napautin raipalla kaulalle ja Hemppa protestoi pukilla/takapotkulla. Muttei kieltänyt enää tämän jälkeen.

Väliin löytyi sekä haluttu 5 askelta että myöhemmin taidettiin tulla myös neljällä. Yksi oikein tasainen kierros sekä muutama vähän vaihtelevammilla askelko'oilla.

Lopuksi hypättiin vielä vuorotellen rata. Meidät jätettiin viimeisiksi mutta hypättiin kuitenkin samalla korkeudella kuin 1,5 edeltänyttäkin ratsukkoa. Aika pieniltä tuntuivat. Osa ehkä max 80 cm, osa pienempiä. Nyt matkan varrelle taisi tulla vain yksi väärä laukka, jonka Hemppa korjasi puoli-itsestään yhden raviaskeleen kautta. Hyvää etenemistä ja muuten siistiä menoa paitsi vihonviimeisen esteen jälkeen olisi pitänyt jatkaa ovikulmaan niin siinä Hemppa oikoi railakkaasti sisään.

Koko porukka sai tästä sakkokierroksen vikalle esteelle. Nyt kunnolla kohti ovea (josta seuraavat jo yrittivät kurkkia sisään). Ei vieläkään ihan suora mutta parempi.

Loppuraveissa Hemppa tuntui taas hyvältä. Harmi että kuvaajalla ei ollut enää kameraa käsillä vaan purki esteitä. Ei todistusaineistoa. Ihan viime metreillä Hemppa vielä säikähti katsomoon ilmestyneitä koiria (jotka kyllä istuivat nätisti aloillaan) ja hyppäsi kohdalla sivuun. Kuski pysyi kyydissä mutta räkä lensi nenästä kun heilahdin harjaa vasten. Seuraavalla kierroksella koirat eivät enää säikyttäneet.

Paluumatkan Hemppa meni vinkalla eikä taaskaan mennyt ekalla yrityksellä kyytiin vaan peruutti kertaalleen pois. Ei hyvä.

Ongelmia:
kuskin asento
yksi tyhmä kielto
jokunen väärä laukka
tyhjästä ilmestyneet koirat

Parannusta:
rata meni ihan sujuvasti
ei pudotuksia

Laura videoi tuntiamme:


Maneesireissun jälkeen saatiin tallilla kurssi irtokengän kiinnityksestä. Oli todella mielenkiintoista ja kaikki pääsivät irrottelemaan ja lyömään nauloja Tupun kenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora