keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Arviointi jätetään opettajalle

Keskiviikkona oli hyppypäivä Assin kanssa. Saatiin toinen ratsukko seuraksi. Pihalla oli nelisen astetta pakkasta ja maneesissa nollissa. Alkuverkassa taas rallattelin askellajit läpi. Ope kaipasi jo tässä vähän menoa ylämäkeen.

Tehtävät aloitettiin suoran linjan ravipuomeilta. Skarppasin tänään hyvin ja tämä sujui ihan kelvollisesti. Kuski pystyssä, ratsu ohjan ja pohkeen välissä ja kunnolla ohjan tuella. Ei suurempia kiemuroita tai oikealle painumisia.

Sitten tultiin ympyrän kaarella radan poikki kavaletin yli. Vasen kierros ok, myötälaukkakin aika hyvin. Tosin parilla ekalla kerralla mentiin ravissa ja humman pää oli kuulemma liikaa ulkona ettei edes kunnolla nähnyt kavalettia. Oikeassa oli alkuun ongelmia ohjata kunnollinen reitti. Muutama väärä laukka muttei monta. Sitten hypättiin lävistäjän pysty perään. Saatiin jopa useampi kierros kaikilla myötälaukoilla! Kertaalleen toisesta suunnasta kaikki oli hyvin vielä askelta ennen estettä. Sitten Assi yhtäkkiä rupesi kiemuroimaan. Sain ratsastettua esteestä yli ja käsky tuli tulla heti uudestaan. Nyt skarppasin loppuun asti ja päästiin hyvin yli.

Lopputunti loikittiin suoraa linjaa (okseri ja pysty) ja välillä lävistäjäpystyllä höystettynä. 7 askelta sanoi ope. Eikä saanut laskea. Vaikea oli olla laskematta. Tultiin välillä kahdeksalla. Kuulin myöhemmin että normaali kuuden askeleen väli. Estekorkeus meille saattoi olla jossain 80 cm nurkilla. Tänään okserihypyissä oli taas vaikeampaa olla mukana. Open kommentti oli että esteet olivat nyt 20 cm isompia kuin viime viikolla. Että tekee ihan hyvää käydä välillä mukavuusalueen ulkopuolella niin voi kehittyäkin. Puhui myös että Assi on niin etumatala ja hyppy on voimakas eli hypyissä ei varmasti ole helppo olla mukana. Välillä tuli suitsutusta vaikkei mennyt mielestäni erityisen hyvin. Oppilaat ovat kuulemma liian kriittisiä oman tekemisensä suhteen eli se puoli pitää jättää opelle.

Ei meillä missään nimessä huonosti mennyt muttei vain tuntunut yhtä helpolta ja siistiltä kuin viimeksi. Toki vaikeustason nostaminen vaikuttaa tähän. Kivaa oli silti!

Ongelmia:
kavaletti oikean kierroksen kaarella
yksi kiemurointi esteen edessä
kakkajumit
kuski retkui okserihypyissä

Parannusta:
myötälaukat löytyivät aika hyvin
ei kieltoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora