torstai 4. tammikuuta 2018

Puolen tunnin liikutus ja kenkä irti

Torstaina pääsin onneksi kyydillä tallille kun en saanutkaan autoa. Keli oli talvinen pari astetta pakkasella ja tuuli. Nyt ostamani "irtokorvaläpät" omien korvien suojaksi pääsivät ensimmäistä kertaa testiin. Ihan näppärät olivat.

Kentällä oli meidän lisäksemme toinenkin ratsukko. Aloitettiin Hempan kanssa rauhassa käynnissä. Yritin vähän ajatella istuntaani eilisten ohjeiden mukaan mutta könötykseltä tuntui. Hemppa oli aika perus oma itsensä. Aavistuksen vänkäili. Ravissa taivuttelin ja tein vähän väistätyksiä. Sittemmin kolmikaarista käyntisiirtymillä. Lopuksi kokeilin laukasta ensin kaaret käynnin kautta vaihtaen. Yhä pitäisi saada painoa paremmin takaosalle, sillä vetää siirtymissä ohjaa ja valuu etupainoiseksi. Myöhemmin yritin vaihtaa laukkoja lennosta. Alkuun taisi muutama onnistua, sittemmin vaihtoi ravin kautta tai meinasi jäädä vaihtumatta. Jokunen hetki näitä pyöriteltiin. Laukat olivat kuitenkin Hempaksi suht asiallisia eikä kiirehtinyt.

Lopuksi tein vielä siirtymiä. Ravista käyntiin, seis ja takaisin raviin rupesivat pysymään pyöreinä ja tasaisina. Suunnittelin vielä lähteväni loppuverkkaamaan pellolle mutta kohtalo päätti toisin. Kentästä kuului kling ja Hempan toinen etukenkä oli irrallaan. Tiedä sitten miten onnistui pikkuravissa polkemaan sen irti mutta lopetin ratsastuksen siihen ja tulin alas selästä.

Hommissako?

Tämän päivän pyöritykset jäivät puoleen tuntiin. Onneksi tuli suht valmista. Ehkä Hempallekin oli kiva saada välissä kevyempi päivä. Veikkaan kyllä että olisi tykännyt pellostakin.

Focus vähän vähemmän hommissa.
Ongelmia:
viimainen keli
kengät eivät pysyneet kiinni

Parannusta:
laukkasi ihan ok
laukat taisivat muutaman kerran vaihtua pyynnöstä lennossa
siirtymät paranivat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora