tiistai 2. tammikuuta 2018

Pienryhmäesteillä kaaria ja kääntelyä

Tiistaille saatiin järjestymään pienryhmäestetunti Aaltokankaalle ennen tunteja. Ope oli itselleni uusi tuttavuus. Tarjolle tuli Jatsi, Niilo, Risto ja Akva, saatiin jakaa keskenämme. Itse en ollut ratsua toivonut ja Ristolle ja Akvalle oli ottajat. En halunnut Niiloa (koska en osaa istua sen hypyissä) ja sain onneksi Jatsin.

Esteitä maneesiin tuli keskelle suunnanvaihtoristikko, siitä kumpaankin suuntaan Y-muodostelmassa kärkiin pysty ja okseri. 5 estettä yhteensä.

Ennen tuntia Jatsi näytti hyvin happamalta joka kerta kun menin karsinaan. Ei kuitenkaan tehnyt mitään.

Verkassa oli käynnissä ja ravissa ihan ok. Yritin taivutella molempiin suuntiin sisäjalan ympäri. Laukassa oli vaikeinta. Pitkillä sivuilla saatiin spurttailla eteen, hyvin lähti.

Hypyt aloitettiin ravissa, maapuomi ja ristikko. Odota hyppyä. Sitä jokunen kerta, sitten laukassa. Vaikka Jatsi hoitaa yleensä myötälaukat hyvin itse niin silti tänään tuli vääriä joukkoon. Alkuun tultiin yksittäisiä esteitä ravin jälkeen laukassa.

Sitten ruvettiin yhdistelemään linjoja ja tultiin muutamia esteitä putkeen. Menomme pysyi aika samanlaisena. Kertaalleen Jatsi yllätti ja vaihtoi laukan lennosta. Esteet olivat aika pieniä (ainakin näyttivät pieniltä, okserit 70 cm), kunnes vikalle kierrokselle saatiin kasikymppiin. Jatsi sujui hyvin ja yhtä (toistuvaa) väärää laukkaa lukuunottamatta meni kivasti. Ainakin kolahdus tuli, en ole varma pudotettiinko.

Kiva tunti, sopivasti tekemistä ja opelta tuli hyviä ohjeita. Jatsilla oli ihanan helppoa hypätä verrattuna moneen muuhun viimeaikaiseen ratsuun.

Ongelmia:
vääriä laukkoja
tasainen rytmi vähän hukassa

Parannusta:
vaihtoi laukan kerran lennosta
eteni innokkaasti
ei kieltoja

Virpi videoi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora