torstai 11. tammikuuta 2018

Yllättävän hyvää menoa hyppytauosta huolimatta

Torstaina pääsin taas Assin kyytiin. Tänään vuorossa esteet. Kasattiin kaksi kapeaa pystyä 3 laukan välillä sekä lävistäjälle okseri. Maneesissa oli lisäksemme yhdestä kahteen muuta ratsukkoa.

Alkuverkassa eilisestä nahkeudesta ei ollut jälkeäkään. Aluksi oli kyllä yhä aika kankea ja lähinnä hölköteltiin. Ope ei paljoa kommentoinut mutta hevosen pitäisi olla apujen välissä, kahden ohjan tuntumalla sekä kääntyä. Ei saisi kallistella omin luvin oikealle. Verkkalaukan otin ensin vasemmalle, ihan ok. Oikeaan meni yllättävänkin reippaasti.

Ensin tultiin kapean linjan puomeja ravissa. Kaksi puomia, pidempi väli (3 laukka-askeleen verran, nyt tosin vielä ravissa) ja taas 2 puomia. Olipa vaikeaa enkä oikein löytänyt sopivaa tasaista rytmiä. Joka kierroksella vaihdoin suuntaa vastakaarrolla okserin ympäri. Pahimmillaan humma kompuroi puomeihin ja meinattiin olla nenällämme.

Vasen ohja käteen eikä saa viedä vasenta kättä kaulan väärälle puolelle. Tällaista en ollenkaan huomannut tekeväni.

Sitten laukassa sama homma. Alitajuntani halusi väliin kovasti neljättä askelta ja kolmeen sai tässä vaiheessa ratsastaa ihan kunnolla eteen. Välissä tuli kiemuraa oikealle kummassakin kierroksessa. Ei erityisen ihanaa.

Kun esteet nousivat pikkupystyiksi (ope puhui kavaleteista) niin ensimmäinen kierros oli esteiden tuijottelua. Oma katse pois puomeista ja suoraan jälkimmäiselle. Seuraavalla kierroksella hämmästelin miten osuttiin ekallekin vaikka katsoin jälkimmäistä. Taisin pelätä että mennään ohi. Tämä lähti sujumaan (yhä pienellä oikealle kiemuralla) eikä väli tuntunut enää yhtään niin pitkältä. Muutaman kerran loikattiin ekasta aika isolla hypyllä yli. Tänään ei tuntunut kovin pahalta.

Yllätyksekseni vasen laukka ovelta poispäin sujui vielä paremmin eteen ja väli rupesi jäämään jo ahtaaksi. Puomit nousivat vähän mutta yhä pysyttiin alle 80 cm korkeuksissa.

Lopuksi tultiin muutaman kerran okseri perään. Tämä oli linjattu kivasti. Sai käännettyä helposti esteelle ja ehti suoristaa hyvin. Ekalla kerralla hypättiin se pystynä. Assi vähän katsoi ja suunnitteli kiemurointia. Nyt tajusin laittaa pohkeet kiinni. Taas kuulemma heitin ohjaa liikaa pois. En huomannut. Okserina ei aiheuttanut enempää kummastelua. Kuski tosin vähän rojahteli hypyissä. Ope kehui silti kovasti. Ehkä tänään oli vaatimustaso matalammalla? Itse antaisin näistä korkeintaan 7,5. Toki huimasti paremmin kuin viimeksi. Ehkä eilinen koulutunti sittenkin auttoi jotain?

Loppukäynnit Assi käveli kivan tasaisesti ja reippaasti vierellä. Eikä edes luiminut muille hevosille. Ehkä nyt oli sopivan rankkaa että mieli lepäsi?

Tunnin jälkeen humma ei ryysännyt karsinaan. Ehkä eilinen pään ovenpieleen kopsautus toi myös vähän järkeä?

Ongelmia:
puomit eivät menneet kovin sujuvasti
yksi pudotus
kiemurointia
yhä piti pysähtyä kakkimaan

Parannusta:
kivan reipas
ei kieltoja
ope kehui menoamme
ei kovin paljon vääriä laukkoja
ei rynninyt karsinaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora