tiistai 30. tammikuuta 2018

Napa sisään, peppu vasemmalle ja ratsun ulkokylki haltuun

Tiistaina oli taas luvassa kouluvalkka Assilla. Eli itselleni toinen koulutunti putkeen hummalla. Korvahuppu oli pesussa, joten mentiin ilman. Tänään pihalla oli n. -5°C ja maneesissa +1°C. Alkuun menin askellajit jolkotellen läpi. Assi oli ihan reipas mutta pudotteli laukkoja silti jokusen kerran pois. Menin myös vastalaukat ja nosti verkassa myös uralla siististi vastalaukan.

Opetuksessa aloitettiin taas käynnin aktivoinnista ja kuskin asennosta. Melko pian siirryttiin raviin. Tänään tehtiin myös ravivoltteja pitkästä aikaa. Oman painon pitäminen volteilla oli haastavaa. Painoa myös vasemmalle kankulle (molemmissa kierroksissa). Eikä saa kallistella sisään. Korvahuputtomuus ei haitannut kuin yhden minispurtin verran.

Jotenkin kuvittelin taas että taikaiskusta osaisin korjata kaikki aiemmin mainitut virheeni. Eihän se niin mennyt. Yhä tuli samoista asioista sanomista. Ehkä tosin korjaukset onnistuivat vähän nopeammin. Surullista oli että tänään en huomannut kaikkia asioita. Omia ja hevosen muutoksia. Esim. oikea käteni ulkokätenä jäi kuulemma liian jäykäksi. Samalla piti tasapainoilla ulko-ohjan tuen, kääntämisen ja sisälle asettamisyritysten kanssa. Helposti turpa meni vasemmassa kierroksessa oikealle. Eniten taisin kuulla käskyä kääntää napaa sisään. Kummasti se unohtui puolessa kierroksessa. Ja vaikutti tekemiseen suuresti.

Laukat nostettiin tänään käynnistä ja molempiin suuntiin ensimmäiset nostot olivat vänkäilyä. Assi selvästi tajusi mitä haluan muttei halunnut nostaa laukkaa. Jälkimmäiseen suuntaan piti taas pysähtyä kakkimaan ensin. Laukassa lantioni seilasi taas ihan liikaa enkä osannut millään korjata. Kaikki keskittyminen meni lantioon. Siihen nähden Assi laukkasi aika kivasti. Muutaman kerran yritti pudotella raville ja pari raviaskelta saikin väliin mutta olin aika hyvin ajan tasalla korjaamassa.

Lopuksi vielä pienennettiin ympyrää ja koottiin laukkaa. Ensin oli vähän hankalaa mutta kyllä Assi sitten skarppasi ja kokosi. Siirtymät olivat kelvollisia, ei huippuja muttei kamaliakaan. Reitin pysymiseen siirtymissä pitäisi kiinnittää vielä paremmin huomiota.

Loppuun hölkkäilin vielä ravia. Aavistuksen epätasainen mutta hetkittäin kevyt. Vauhdin kanssa sama juttu. Pääosin odotti mutta välillä oli kiireisempi. Loppukäynnit kävelin vielä selästä.

Istunnalla ratsastaminen on siitä kivaa että lopputulos on monesti jopa paljon parempi kuin prässäämällä ja kaikilla on paljon kivempaa.

Ongelmia:
taas pysähtyi tarpeilleen
kuskin piti saada painoa vasemmalle kankulle
olkapäät jännittyivät
napa ei muistanut pysyä selkärangassa
ja muutama muu vaikeasti muistettava asia istunnassa
en huomannut tällä kertaa kaikkia muutoksia
välillä oli ongelmia kuulla opetusta, kahisinko jotenkin erilailla? (samat vaatteet kuin viimeksi)
laukannostot käynnistä oli alkuun takkuiset
välikäynneissä jalkapohjista veti suonta

Parannusta:
vaatimustasoa nostettiin taas vähän ja selvittiin
Assi kokosi laukkaa
korvahuputtomuus ei haitannut
etukenosta ei tullut enää juuri huutia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora