sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Toinen päivä vielä ketterämpää

Sunnuntaina aamupäivällä jatkoimme Ainossa istuntakurssia. Sain paikan koiralta hyvin tuttavallisen tervetulotoivotuksen ja pyyhki kenkäni pitkän kaavan mukaan turkkiinsa pyörimällä varpaillani. Jatkettiin samoilla ratsuilla. Yhä kaikki suojat jalkaan ja martingaalikin.

Taas aloitettiin kääntelemällä voltteja pitkin ohjin. Tänään Unski myötäsi tuntumalle puolessa kierroksessa. Sitten taas kevyttä ravia ja voltteja. Taidettiin tehdä siirtymiä. Laukat otettiin keskiympyrällä. Nyt molemmat laukat nousivat!

Sitten lisää siirtymiä uraa pitkin. Käynnistä laukkaan, pari askelta laukkaa ja takaisin käyntiin. Ope oli tyytyväinen meidän menoomme. Välillä laukka nousi tosi nätisti, välillä piti patistella. Mutta muutamassa askeleessa laukka aina löytyi. Helpotin omaa olemistani ja nostin laukan aina kohti kulmaa. Ei kiihtynyt ja nousi myötäiset. Laukkasin kulman yli ja sitten käyntiin. Vähän tuli kättä vasten. Välillä pari, välillä ehkä 5 raviaskelta väliin. Kai tämäkin olisi kaivannut vain lisää toistoja. Kehuin äänellä kun meni hyvin. Alaspäin siirtymät olisi pitänyt ehkä valmistella vielä paremmin. Ei suurempia puolieroja.

Lopuksi taas nostettiin noin puoleksi tunniksi jalustimet kaulalle. Välillä tehtiin temponmuutoksia askellajien sisällä. Välillä raviavoja. Niistä tuli paljon kehuja. Käänsin vain istunnalla ja humma kuunteli hienosti.

Ihan loppuun vielä prässättiin vähän ympyrällä. Hetkittäin Unski painui edestä raskaaksi, hetkittäin oli kevyt. Syttyi kivasti ja kasasi itseään vielä pykälän. Hyvä aktiivisuus. Piti valmistella pysähdystä mutta jatkettiinkin sitten ravissa eteen. Hieman yllättäen käynnistä tullut käsky nostaa laukka sen sijaan ei onnistunut vaan taas piti kopistaa humma laukkaan. Onneksi laukka lopulta irtosi.

Humma pääsi tänäänkin töihin ja hikosi märäksi kaulasta ja satulan alta. Loppukäynnit talutettiin kuulemma itsemme takia. En tiedä että keskityinkö tässä kovin tarkasti istuntaan. Hyviä kommentteja tuli juu mutta ehkä neljännes siitä mitä Tiinalta Assin kanssa. Kannatti kuitenkin käydä ja tykkäsin Unskista kovasti.

Unski ja minä saksittuina firman posekuvasta.

Ongelmia:
kädet tulivat kipeiksi

Parannusta:
laukannostot huomattavasti eilistä paremmat
raviavot olivat ihanan helppoja
lopuksi kokosi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora