lauantai 3. helmikuuta 2018

-19°C ja 20 km eli maasto ja koulutunti

Lauantaiaamuna mittari näytti -19°C. Luvassa oli ensin maasto, sitten koulutunti Hempalla. Eli runsaasti lämmintä päälle ja varpaanlämmittimet mukaan. Keli oli kaunis aurinkoinen.

Maastoon saatiin toinen ratsukko seuraksi ja ope opasti Tiitonsaaren reitin. Se oli itselleni vielä käymätön ja suunnitelmissa. Ohjeet olivat kuitenkin niin selvät että arvelin että selviämme. Hemppa käyttäytyi fiksusti ja koko reitin matkalta pohjat olivat hyvässä kunnossa ihan kuten ope sanoi. Huikeat laukkasuorat, jossa piti ottaa pikku spurtti. Muuten edettiin suht rauhallista laukkaa, ravia ja välillä käyntiäkin.

Koska lenkki meni niin nopsaa niin käytiin vielä katsomassa parit sivupolut. Toinen loppui keskelle peltoa, toinen meni metsäilyksi. Palatessa aikaa oli mennyt tunteroinen, joten käytiin vielä kävelemässä aurattu peltolenkki ympäri.

Jatkoin Hempalla samoilla tulilla koulutunnille. Tässä vaiheessa hummalla ei ollut hiki. Itselläni vähän viilensi käsivarsia ja reisiä käynnistä. Tunnille tuli vain 2 ratsukkoa.

Saatiin verkata aika itsenäisesti. Käyntiä, ravia, taivuttelua ja apujen väliin ratsastusta. Alkuverkassa ope kehui meidän menoamme ja saatiin huilia sillä aikaa kun kaveria hiillostettiin. Näihin käytettiin ihan hyvin aikaa. Sitten myös ravissa eteenlähetyksiä ja himmailuja.

Tauon jälkeen tehtiin lävistäjiä. Ensin ravissa ja uralle paluu pohkeenväistöllä. Lävistäjät sai siis tehdä tavallista lyhempinä. Alkavassa oikeassa kierroksessa väisti helposti, vasemmassa nosti pään ylös, jännittyi ja jäkitteli. Ei kovin sujuvaa sivuttaisliikettä. Muutenkin tuli ohjeeksi ratsastaa ravi taas kuntoon. Taisin aloittaa liialla hitailulla. Piti edetä.

Sitten laukassa sama. Ensin laukattiin laukka pääty-ympyröillä kuntoon. Tässä vaiheessa oli sitten meidän vuoromme päätyä silmätikuiksi. Rullaavampaa laukkaa, liitovaihetta korkeammaksi. Lävistäjä vasemmasta oikeaan oli yhä suht siisti ja päästiin uraa pitkin vastalaukassa. Oikea laukka itsessään oli vaikeampi. Kuulemma kaula liian mutkalla sisään eli piti asettaa ulos. Tuntui että roikuin vasemmassa ohjassa. Laukka ei rullannut ja patistelin eteen. Lävistäjätkin olivat yhä tähän suuntaan huonompia. Ainakin kertaalleen vaihtoi uralla laukan vasempaan. Sen jälkeen himmailin raville ehkä vähän turhan aikaisin uuden vaihdon pelossa.

Lopuksi saatiin vielä muutamat sakkokierrokset oikeasta vasempaan. Ei tullut huimaa parannusta mutta ehkä vähän kuitenkin. Hemppa ainakin teki hommia ja hummalle tuli kuuma. Heijastinloimen olisi tietysti voinut tajuta ottaa pois. Kuskinkin kun piti vähentää vaatetta heti alkuverkassa. Toppaliivi pois ja kevyemmät hanskat.

Lähes 2,5 tuntia riitti tänään ja humma sai riittävän päiväannoksen liikuntaa kun kokonaiskilometrit kipusivat kahteenkymmeneen. Hippoksessa luki jokin aika sitten että hevosen pitäisi liikkua päivittäin ainakin 17 km.

Ongelmia:
käynnissä oli vähän viileä välissä
hetkittäin tuli jopa liian kuuma
laukat eivät oikein rullanneet kentällä

Parannusta:
keli oli hieno!
maastoreissu meni kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora