torstai 1. tammikuuta 2015

Kisatreeni väärällä ratsulla ja ohjelmalla

Uudenvuodenpäivänä kuvittelin pitkään että talli on kiinni. Iltapäivästä vasta tajusin että sehän oli eilen. Siispä viestiä tallille. Vastaus oli että voin tulla klo 18 tai 19. Kello oli niin paljon että päädyin suosiolla jälkimmäiseen vaihtoehtoon että ehdin.

Aiemmalla tunnilla väkeä olisi ollut vain 4. Meitäkin oli kivasti vain 6. Ratsukseni tuli jo aiemmalla tunnilla hommissa ollut Ransu. Kummallakin tunnilla ohjelmassa oli rataharjoitus. Aiempi tunti teki helppo B:0:aa, me C-merkkiä. Hyvin pikaisella opettelulla rata palautui mieleen.

Yritin säästellä ruunaa ja tehtiin suht kevyet alkuverkat. Ope kaipasi ravissa ja laukassa lisää energiaa ja sitä että ratsun pitää tarvittaessa liikkua pohkeista eteen. Väliin otettiin käyntipätkiä. Yritin vaatia aika vähän ja annoin mennä vähän matalana. Kulki kivan helposti oikeinpäin ja asetukset oli valmiiksi ratsastettu hyvin läpi.

Koska kukaan ei ollut innokas alottamaan ratatreeniä niin suvaitsimme olla ekoja. Vaikka tehtiin jonkin verran siirtymiä verkassa niin silti varsinkin pysähdykset tuppasivat olemaan metrin-pari pisteestä johonkin suuntaan. Yleensä eteen, sivulle tai etuviistoon. Tehtiin perussiisti suoritus ilman suurempia rikkeitä. Muistin radan. Vähän tuli kiemuraa, keskiravi olisi saanut olla vielä reippaampi. Ensimmäinen laukannosto tuli vähän myöhässä. Jälkimmäistä valmistelin kuulemma jo vähän turhan aikaisin ja keskikäynti kärsi. Vasemmassa laukassa Ransu oli ihan mutkalla ja ohjauksessa oli vähän ongelmia. Oikeassa ympyrät meinasi levähtää suuriksi. Open kommentit oli että noin kokematonta ratsua pitäisi tukea vielä paremmin varsinkin suoristuksissa. Omaan piikkiin voin laittaa pienet hutiloinnit linjojen kanssa.

Motivaatio tähän treeniin ei ollut ihan huipussaan sillä sekä rata että ratsu oli vääriä. Muiden suorittaessa käveltiin aika paljon pitkin ohjin. Välillä tein pysähdyksiä ja siirtymiä. Lopuksi rupesi tulemaan oikein kivaa menoa kun keskityin istunnalla hidastamiseen. Muoto säilyi pysähdyksiin. Otettiin myös pari ympyrällistä laukkaa. Sitten olikin jo loppuverkkojen vuoro. Tässä vaiheessa olin saanut istuntani tarpeeksi rennoksi ja vihdoin ruunalta löytyi iloisesti etenevää ravia. Tosin meno tahmastui kun rupesin keventämään.

Ongelmia:
hieman väsähtänyt ratsu
kuski ei tsempannut ihan täysillä

Parannusta:
kelpo rata
lopputunnista hyviä siirtymiä ja letkeää ravia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora