lauantai 3. tammikuuta 2015

Lisää kisatreeniä kouluponilla

Toiveideni mukaan sain jatkaa Niilolla koulutunnin parissa heti seuraavana päivänä. Koulutunnille, jonne ratsukoita oli buukattu 11! Yksi siirrettiin pari tuntia myöhemmäksi hyppelemään meidän kanssa mutta 10 oli silti hurjasti. Ponin edellinen kuski ei ollut tullut paikalle, joten oli mennyt vain yhden tunnin aiemmin alle.

Hoitaessa oli taas muuten asiallinen mutta satulavyön kiristykselle äkäili. Pihalla oli eilistä enemmän pakkasta, maneesissa pari astetta plussalla.

Alkuverkat oli eilistä helpommat. Nyt Niilo liikkui alusta asti käynnissä ja ravissa oikeinpäin. Ei taidettu laukata vielä.

Tehtävien ajaksi jakauduttiin kahteen päähän maneesia. Päädyttiin takapäätyyn isojen hevosten kanssa, joiden vauhdissa ei ihan pysytty hyvistä yrityksistä huolimatta. Ravissa harjoiteltiin suoruutta, pysähdyksiä ja askeleenpidennyksiä. Pysähdykseen asti suoraan ja seis oli yleensä hyvä. Takaisin raviin aika veltosti ja loppulinja kiemurtaen. Lisäyksiin tms. mitä yritettiinkään esittää kaivattiin vielä lisää eroa. Jos pyysin liian kovasti eteen niin poni nakkasi turvan ylös. Jos pyysin kiltisti niin mitään ei tapahtunut. Samoin hidastukset yritin tehdä istunnalla mutta silti olin huomaavinani tahtirikkoja. Niistä ei tainnut tänäänkään tulla kommenttia.

Ennen laukkaosuutta laukattiin vaan ympäri. Ei se kovin häävisti mennyt. Yritin kovasti mutta silti meno oli turhan kontrolloimatonta.

Laukkatehtävänä nostettiin C:ssä laukka, tehtiin 10 metrin laukkavoltti ja laukattiin (puolikkaan maneesin) pitkän sivun puoleen väliin. Siinä raviin, seuraavassa kirjaimessa käyntiin. Kulman yli käynnissä ja lyhyen sivun keskeltä taas laukannosto. Laukat nousi tosi löysästi, tosin kunnolla patistamalla tuli pieniä pyöreitä pilkahduksia. Kulmiin en päässyt niin hyvin kuin olisin halunnut. Siirtymiset raviin oli kamalia. Poni nosti pään taivaisiin. Ravissa vyöryttiin, loppua kohti tosin rupesin saamaan ravin haltuun ennen siirtymistä käyntiin. Mikäli en saanut niin myös se siirtymä tuli pahasti kättä vasten. Meille pidemmät pätkät ja paremmat valmistelut olisivat auttaneet. Nyt ei voinut kovin säheltää omiaan kun piti huomioida maneesinpuolikkaan loput 4 ratsukkoa. Toinen suunta ei tainnut olla tämän parempi.

Loppuraveissa poni oli pyöreä mutta kehnot siirtymät jäivät kalvamaan mieltä. Itsenäinen treeni, jossa ehtisin keskittyä siirtymiin ja treenata mm. vastalaukat voisi olla hyväksi.

Ongelmia:
laukat
siirtymät

Parannusta:
ravi oli tasaista
tasaisempaa kuin eilen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora