torstai 15. tammikuuta 2015

Voin tehdä pidätteen, joka menee läpi!

Torstaina sain jatkaa hyppyjä Fossin kanssa. Ruuna oli taas jo edellisellä tunnilla ja näytti menevän superlujaa. Yritin ikkunan takaa vihjailla ruunalle että vähän voisi säästellä voimia mullekin.

Esteet kasattiin toisen pitkän sivun suuntaisesti. Pitkä jumppasarja. Päätyihin maapuomit ja väliin 3 kavalettia ja 4 pystyä. Välit olivat jotain hieman alle 3 metrin. Tunnin mittaan ope taisi niitä aavistuksen pidentää. Ratsukoita tunnilla oli 4. Keli pihalla oli aavistuksen plussalla, maneesissa jotain samaa luokkaa.

Verkat alotettiin taas ihanan rauhallisesti käynnissä. Tämä oli meille selvästi tarpeellista. Fossin käyntiä rupesi saamaan rauhallisemmaksi ja tehtiin pysähdyksiä. Samat vanhat jutut että vasempaan kierrokseen yritin pitää kaulan suorassa ja oikeaan taivuttaa. Ravi oli taas kiireisintä vaan kun ajattelin avuistani seinän, jonka ohi ratsu ei pääse niin löydettiin melko pian myös rentoa ja rauhallista menoa. Ope (sama sijainen kuin viime viikolla) kommentoi että sitten voi ruveta vaatimaan lisää. Eteenratsastuksia ja hidastuksia. Tahdin säilyminen oli hankalahkoa ja unohdin keskittyä siihen tarpeeksi.

Laukassakin meinasin sortua taas puksuttelemaan kun alun reippaamman pätkän jälkeen sain menoa haltuun. Laukkapätkät oli aika pitkät ja olin käsien jumituksesta päätellen välillä liikaa kiinni edestä. Nopeita temponmuutoksia. Alun liirailun jälkeen voltit paranivat ja kaatuminen väheni. Voltattiin myös puomin yli. Kääntämisessä olisin saanut olla vielä tarkempi. Kevyessä istunnassa Fossi rauhoittui paremmin.

Väliin otettiin myös harjotusravia eikä päästy ihan rentoon koulumoodiin näin kesken estetunnin. Jalustimet olivat liian lyhyet enkä saanut jalkoja rennoiksi. Suunnanvaihdon yhteydessä tehtiin raviväistö keskilinjalta uralle. Yritin kovasti ja opelta tuli vuolaita kehuja. En olisi uskonut että meni niin hyvin.

Hyppyhommat tultiin jumppasarjaa. Yksitellen kummastakin suunnasta. Alkuun matalana, lopputunnista pystyt oli korkeimmillaan ehkä 60 cm. Pari ensimmäistä kierrosta tultiin tehtävälle rauhassa mutta kiihdyttiin loppua kohti. Ope ohjeisti istumaan satulassa. Ihmettelin että kavalettien päälläkinkö. Kyllä. Suurin ahaa-elämys oli muisto viime viikolta että minähän voin pidättää Fossia myös esteiden välissä niin että se kuuntelee. Kun sain itseni pystyyn ja ajatuksen kanssa kontrolloin menoa niin ruvettiin pääsemään tehtävä huomattavasti paremmin. Ihan niin rauhalliseen menoon ei päästy että olisin voinut vain matkustaa vaan tehtävä vaati parin ensimmäisen pompun jälkeen kuskin aktiivista puuttumista.

Vähän liirattiin ulkoreunaan tänäänkin. Samoin toisinaan tuli vääriä laukkoja tehtävän jälkeen. Mutta monesti tultiin myös myötälaukassa ulos, jes! Liian lujaa tehtävälle meno aiheutti ongelmia. Tahti rikkoutui myös siinä kun kerran pidäte meni turhan hyvin läpi ja Fossi tipahti lähestymisessä raville. Hyvin asiallisesti selvittiin kuitenkin koko tunnista. Ihana oli saada lisää itseluottamusta siihen että voin vaikuttaa myös tehtävillä. Ja huomata että Fossin saa kyllä laukkaamaan ihan pienesti ja kevyestikin. Kivasti sain menoon otetta.

Loppuraveissa ruunalla oli taas vauhtia. En antanut juosta mutta yritti aika sinnikkäästi eikä ihan rentoutunut. Harjotusravipätkä oli taas haastava mutta niin vain Fossinkin sai ravista käyntiin ohjista vetämättä, istunnalla. Tosin ei ollut kyllä varaa löysätä ohjia.

Ongelmia:
hidastus olisi voinut olla välillä nopeampaakin
pudoteltiin yhä jokunen
joitain vääriä laukkoja tehtävän jälkeen

Parannusta:
sain vauhdinhallinnan omaan haltuun
ei ryysätty vauhtilaukassa kertaakaan ulos tehtävältä
Fossi oli läpi tehtävien suht rento

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora