perjantai 2. tammikuuta 2015

Kouluratojen tehtäviä

Perjantaina ns. huilin tunnin ennen seuraavaa tuntia. Käytännössä siis purettiin esteet, hoidin Jatsin pois, hain hevosia tarhoista sisään ja varustin Niilon. Ei jäänyt luppoaikaa. Mutta kiva oli saada toiveponini Niilo ja ratatreeniin jotain järkeä.

Alkuverkassa käynti oli ainoa sinnepäin toimiva askellaji. Ravi oli jäkitystä ja laukka melko kamalaa. En osannut istua laukassa vaan veivasin kyydissä kummallisesti jalat kippurassa. Oma tulkinta. Tein ylimääräisiä käyntipätkiä ja väistätin sisäpohkeita. Alkuverkka oli kivan vapaa ja ratsukkokohtaisesti räätälöity.

Käytiin keskellä kokoontumassa ja kuulemassa ensimmäinen tehtävä. Jakauduttiin kahteen porukkaan ja kumpikin teki omassa päädyssään samaa. 3-kaarinen harjotusravissa ja toiselle pitkälle sivulle ravilisäys. Ravi lähti nyt sujumaan yllättävän hyvin. Jalkani olisivat voineet olla vieläkin rennommat mutta poni oli pyöreä, pääosin eteni hyvin ja sain asetukset kumpaankin suuntaan. Oikeasta vasempaan vaihdettaessa ja välillä vasemman kanssa muutenkin oli vähän ongelmia. Lisäyksissä ope kaipasi enemmän. Treeneissä ei haittaa vaikka tulee yliyritämisestä rikkoja. Tulihan niihin parhaimmillaan ihan kunnon eroja. Toistotarkkuus ei vaan ollut kovin hyvä. Ja tätä pyörittiin ympäri, ympäri, ympäri. Itse hyydyin täysin ja ponikin rupesi väsähtämään. Kädet vierekkäin, jalat rennoiksi ja hartiat samalle tasalle oli ohjeet.

Sitten taas pikainen kokoontuminen ja opastus laukkatehtävään. C:ssä vasen laukka, 10 metrin voltti, lävistäjä keskilaukkaa, raviin ja toinen lävistäjä ravissa laukkaajia väistellen. Meillä tehot oli aika nollissa eikä tehtävästä tullut juuri mitään. Kun sanoin tästä opelle niin saatiin lupa kävellä hetki. Niin tehtiin ja sitten ruvettiin ottamaan laukkapätkiä ja taas saatettiin olla hetki käynnissä. Oli paljon enemmän järkeä kun jaksoin ratsastaa paremmin. Väsähtäneellä heilumisella ei yllättäen tule kovin hyvää. Laukat nousi vähän laiskasti, volteilla eteni huonosti, taipui huonosti ja saattoi liirata ulos. Kulmiin olisin halunnut paremmin. Keskilaukka yleensä lähti aika huonosti. Muoto laukassa oli edelleen kamalahko. Jokusen kerran edettiin laukassa paremmin mutta ainakin kerran Niilo vaihtoi lopussa. Raipasta saattoi pukitella. Tosin niin laimeita pukkeja ettei haitannut kuin tahtirikkoina. Tätäkin tehtiin aika pitkään.

Sitten taas välihuili ja toiseen kertaan tehtiin yksi kerrallaan. Meillä ei ihan priimaa tämä ja laukan jälkeinen ravi levähti kulmasta yli. Mutta tämän parempaan tuskin oltaisiin tänään enää jaksettu. Hyvät siirtymät ilman kättä jäivät tänään valitettavan vähälle treenille. Loppuverkassa Niilo liikkui tasaisesti ja venytti ohjan perässä.

Toivoin että saisin jatkaa koulutreenejä Niilon kanssa lähipäivinä. Ope sanoi että tekisi ponillekin hyvää. Tunnin jälkeen poni oli märkä. En osaa varmaksi sanoa että tuliko sille hiki vai oliko tämä vielä lumisateen jälkiä. Niilo jatkoi hommia vielä seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
laukka
keskiaskellajit

Parannusta:
ravissa tuli kuulolle alkujäkityksen jälkeen kuin itsestään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora