maanantai 29. joulukuuta 2014

Lumikuningattaren pakkasvirtaa

Maanantaina vaikka oli -23°C niin tallille vain. Päivän ainoa tunti ja porukkaa yhdistelemällä meitä oli 5. Kaikki menivät ilman satulaa, minulla ratsuna ihanainen Harmonia. Tamma oli tainnut syödä lohikäärmeheinää, sillä oli tänään tosi häijynä. Kun käveltiin kentälle niin poukkaisi itsensä vapaaksi. Onneksi ei kirmannut minnekään vaan kekkuleiden jälkeen seisoi aloillaan. Ohjat takaisin käteen ja talutus jatkui.

Olin paketoinut itseni topparatsastushousuihin, Kuomiin, fleeceen, toppatakkiin ja toppaliiviin. Kypärähuppu tietysti. Kolmisormihanskani olivat vielä talvivarastossa, joten menin normirukkasilla. Alkuun rukkaset tuntui tosi väärältä. Nyrkit ei pysyneet näissäkään kiinni. Mutta topparatsareilla tuntui olevan tavallisia ratsihousuja parempi pito selkään. Toppaliivi oli lopulta liioittelua, hyvin olisi pärjännyt ilmankin. Näin sain vain selkäni märäksi.

Tamma oli ollut muutaman päivän vapaalla ja sitä ennenkin melko kevyellä liikutuksella. Talutuksen pomput menivät sen piikkiin. Vaan pitkin ohjin kävellessä tuli seuraava pomppu. Pää alas ja jalat ylös. Onneksi suunta oli suoraan eteen ja ylös niin pysyin kyydissä. Eikä pomppuja onneksi tullut sarjana vaan vain 1. Aikamoista. Loput alkukäynneistä menin puolipitkin ohjin.

Tänään mentiin paljon takaosakäännöksiä. En saanut oikeasta tunteesta kiinni. Pelkäsin vähän liikaakin takajalkojen ruuvaamista ja taakse suuntautuvia ristiaskelia. Annoin mieluummin takasten askeltaa pientä volttia. Liikkeestä puuttui kokoaminen ja taipuminen. Kääntyi kuitenkin helposti ja liike parani loppua kohti. Ope ohjeisti pidättämään ulkoa paremmin.

Alkutunnista tamma juoksi jännittyneenä. Sain ensin asetuksen vasemmalle läpi, epätavallista. Ennen välikäyntejä otettiin laukat. Nostossa tuli tamman seuraava oma pomppu. Aika kevyellä keulalla päädyttiin laukkaan. Onneksi tässäkään ei tullut sivuliikkeitä. Itse laukat oli silti pikemminkin löysiä.

Välikäyntien jälkeen tehtävänä tultiin ravissa loivaa kiemuraa, yhdelle sivulle laukkaa. Ehkä kerran nousi väärä laukka. Alkuun nostettiin kulmasta, sitten ruvettiin nostamaan vasta suoristuksen jälkeen. Osasin pitää ulkotuen ja myödätä sisältä.

Lopputunnista ravi meni epävakaaksi. Pyöristyi mutta välillä kiihdytti, välillä mateli. Tuntui ettei omilla teoillani ollut juuri vaikutusta.

Hepan omat loikat loppuivat riittävään liikuntaan. Tammalle ei tullut kuuma mutta kuskille tuli. Tunnin jälkeen oli yhä tosi kiukkunen hoitaa.

Ope kiitteli että tultiin tunnille tällä kelillä, kiiteltiin takaisin että piti meille tunnin vaikka oli kylmä.

Ongelmia:
äkäinen ratsu hoitaa
pakkasvirtapomput

Parannusta:
saatiin tosi hyviä kulmia käynnissä ja ravissa hetkittäin
ravi pyöristyi loppua kohti
laukat nousi pääsääntöisesti oikein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora