perjantai 16. tammikuuta 2015

Tuuliviiri rauhaton

Perjantaina sain mahdollisuuden käydä ratsastamassa Harmonialla itsenäisesti. Eilen sillä oli ollut vapaa ja päivällä oli ollut niin virtaisa että vapautti itsensä terapiahommista ennen niiden alkamista. Tamma oli siis omilta säädöiltäni keskiviikolta. Enpä voinut sanoa jalustinhihnoista samaa (koska en ole tällä satulalla mennyt 3,5 viikkoon).

Harmonia oli tänään oikein erityisen pahalla päällä hoitaessa. Kunnes rauhottui taikaiskusta täysin kiltiksi. En ymmärrä tuota hevosta! Tänään laitoin pitkästä aikaa satulan eikä satuloinnistakaan juuri mutissut. Satulahuovan laiton aikana taisi korvat käydä pikaisesti luimussa, ei muuta.

Ratsukoita kentällä oli 3 itsenäisesti menevää. Pikkuponi oli toisella puolella ja hevosilla oli vähän reilu puolet käytössä. Kelinä +2°C ja pohja oli sohjoinen ja paikoitellen myös märkä. Välillä satoi vettä. Tammalla oli hokit, kuski meinasi liukastua tallinpihalla.

Aloitin käynnistä ja otin ravia vasta kun käynti oli hyvää. Kun jännittyi ravissa niin jatkettiin käyntityötä. Nyt tein väistöjä ja kaipaamiani avoja. Suht pian ravistakin rupesi tulemaan tasaista. Voltit oikealle olivat yhä vaikeimpia. En meinannut saada asetusta saati taivutusta läpi ja kaatui vain suorana sisään.

Laukat nousivat tänään ihan hyvin. Joka kerta taisi nousta myötäinen. Otin hyödyn irti ja pyöritin ympyröitä useamman kerrallaan kun kerrankin oli tilaa ja aikaa. Kun sain ohjien lerpatuksen haltuun niin laukka pyöristyi. Ei ihan tasaiseksi mutta paljon paremmaksi. Lopulta nostin vuorotellen vasenta ja oikeaa laukkaa. Pohjeavut riittivät.

Lopuksi ravissa oli kiva pyöritellä voltteja ja tehdä joitain temponmuutoksia. Satulan kirous on kumottu ja osaan ratsastaa myös satulalla. Jes! Loppukäynnit käveltiin kaikessa rauhassa miniponin kanssa. Iso valkea ja pieni musta.

Tunnin jälkeen Hoo oli entistä pahempi. Potki seiniä ja käänsi jopa takapuolta kohti. Yritin pohtia mitä tein erilailla. Käytin eri harjaa ja kehuin vähemmän kuin ennen tuntia. Voisikohan ottaa niin pienistä nokkiinsa? Miten voi olla noin tuuliviiri?

Ongelmia:
taisin olla edestä kiinni kun vasen nimetön tuli kipeäksi
häijy hoitaa

Parannusta:
ratsastus oli rentoa ja asiallista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora