lauantai 3. tammikuuta 2015

Toinen kisaratsutreeni samalle päivälle

Koulutunnin jälkeen oli taas tunti huilia ja sitten haaveilemani pienryhmäestetunti. Tallin puolesta ryhmä oli buukattu täyteen, joten meitä oli 4. Esteet oli edellisen ryhmän jäljiltä valmiina. Lähes sama kuin kahdella edellisellä kerralla. 21 metrin suora linja, samaan väliin yhtä pitkä kaareva sekä lävistäjällä 2 laukan sarja (9 m).

Meri oli hoitaessa kiltisti mutta satulavyöstä ei pitänyt. Kun opea ei kuulunut niin mentiin tasan jälkeen maneesiin. Edellisellä porukalla oli hypyt vielä kesken mutta ehtipähän kivuta rauhassa kyytiin ja aloitella alkukäynnit. Verkassa Meri pienen neuvottelun jälkeen rupesi kulkemaan yllättävän pyöreänä. Kaikkea muuta kuin tasaisena sillä muoto heijasi aikalailla. Laukassa mentiin enempi normaalissa pari metriä pidemmässä moodissa. Ihanasti lähti pohkeista eteen pitkillä sivuilla. Kiinniotto oli hankalampaa ja ympyröillä tuntui lähinnä kanttailevan, ei taipuvan sisäpohkeen ympäri. Jossain välissä saatiin kuitenkin pieni pilkahdus lyhyttä ja pyöreää laukkaakin. Yhtä äkkiä se sitten jonnekin myös katosi.

Tänään hypyissäkään tammaan ei ollut samanlaista otetta kuin viimeksi. 21 metrin linjat tultiin kuudella askeleella ihan siististi. Vaan kun piruuttani yritin viittä niin tuuppasin ja hyppäsin itse viidennellä mutta Meri otti vielä miniaskeleen. Ympyrät tehtävien jälkeen oli yhtä lailla sisälle kanttailua. Alkuun siis suoraa ja kaarevaa linjaa. Päädyin siihen että 6 on ihan hyvä askelmäärä näihin.

Sitten tultiin sarjaa. Meri rupesi heräilemään ja minäkin päätin että kolmea askelta ei ainakaan oteta. Päästiin juu kahdella mutta meinasi käydä jopa ahtaaksi. Ja sama juttu joka kerta, tosin sain tehtyä jotain säätelyä.

Alkutunnin esteet ei olleet kovin isoja. Meidän 6 hypyn ratamme oli jotain lähelle 80 senttiä. Ei pahoja enkä tällä tuuppailulla ja miniaskelten esittämisellä kovin jättimäisiä kaivannutkaan. Rata aloitettiin vähän haparoiden ja ekalle linjalle olisi pitänyt nyt tulla 5 askeleella. Jotain hyvin kummallista siinä tapahtui. Laukatkin taisi vaihtua. Loppurata meni suht siististi ja sarjalle pompattiin jo ekalle vähän kaukaa, joten väli oli taas ahdas. Puhtaasti maaliin kuitenkin.

Huutelin muistaakseni että jos jotain uusitaan niin eka linja. Ope sitten kysyi että tahtooko kaikki tulla linjaa uudestaan. Vastaus oli myöntävä ja me saatiin alottaa. Esteet nousi. Katselin että isolta näyttää mutta yritin psyykkailla että Fossin kanssa loikitaan paljon isompia ilman ongelmia. Tiesin että ekalle pitäisi osua suht järkevään paikkaan. Ekasta päästiinkin yli mutta välissä hukkasin taas pasmat, paikat ja jäädyin. Jätin Merin ihan yksin. Mutta Meripä yllätti ja hyppäsi! Hieno tamma! Kehuin kovasti. Kuusi askelta siihen taisi tulla. Sakkokierros heti perään. Yhä osuttiin ekalle ihan fiksusti ja nyt tajusin ratsastaa eteen vaikka pelkäsinkin että väli jää ahtaaksi. Mutta sujuvasti yli! Open mukaan okserin ollessa 95 cm ja siltä se näyttikin.

Pahoja mokia kuskilta nämä jäätymiset. Loistavat kehut hepalle. Ehkä en ole kaikkea tehnyt ihan väärin että tamma viitsi tsempata puolestani. Open kommentit oli yhä että selviämme 90-kisaradasta.

Loppuverkassa tamma kulki rentona ja kuulolla.

Ongelmia:
tänään ei hypitty ihan joka kerta yhtä aikaa Merin kanssa
miniaskeleet ennen esteitä
kuskin jäätyminen

Parannusta:
pyöreitä hetkiä kaikissa askellajeissa
Meri pelasti kuskin ja hyppäsi ison okserin myös ilman tukea

Videopätkiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora