maanantai 26. tammikuuta 2015

Blogianalyysin auttamaa kehitystä + avoja

Perjantain postausta kirjoitellessani sain niin hyviä ahaa-elämyksiä että niitä piti lähteä kokeilemaan maanantaina käytäntöön. Ensimmäisenä se, etten voi hyväksyä tamman rettelöintiä hoitaessa vaan sille pitää huomauttaa, että tämä ei ole ok. Alkuun taas opetin Hoolle huonoja tapoja kun en tahtonut tapella sen kanssa karsinasta poistumisesta. Houkutteluheiniä ei ollut käsillä niin sain hepan pois karsinasta ihan vaan avaamalla oven ja maiskuttamalla. Loistavaa. Harjatessa pidin raippaa toisessa kädessä ja kun rupesi potku-uhkailemaan niin sai raipasta napakat huomautukset ilman että harjaaminen kesketyi. Kolmesti piti keskustella tästä. Tänään mentiin taas satulan kanssa eikä satuloinnista juuri tuumannut mitään.

Ratsukoita tunnilla oli tänään 4. Lopputunnista joukkoon tuli lisäksi yksi kävelijä. Keli oli niukasti pakkasella.

Seuraava tajuttu asia oli että ratsastus on paljon helpompaa jos vaadin alusta asti oikeat reaktiot pyyntöihini. Tänään olinkin paljon topakampi ja menokin muuttui jo alkuverkassa ihan hyväksi. Sinä kyllä volttailtiin aika huolellisesti kumpaankin suuntaan, lähinnä kevyessä ravissa. Nyt ajatukset istunnasta ja pohkeiden käytöstä rupeavat olemaan hyvällä mallilla. Muistin jopa ihan itse kyljestä irti karkailevan ulkokyynärpääni. Se vaan tahtoo leijailla niin mielellään.

Kolmas hoksaukseni oli että tamman on turha antaa säikkyä ja tuijotella jotain kulmia läpi tunnin. No tänään ei käyty pelottavassa kulmassa eikä tällaisia ongelmia yleensä olekaan kuin itsenäisesti. Välillä tamman huomio meinasi yhä kiinnittyä kentän ulkopuolisiin asioihin. Ehkä lähinnä uteliaisuudesta. Vielä topakammin olisin voinut muistuttaa että nyt tehdään hommia eikä tuijotella muualle. Voin siis todeta että blogistani on ratsastuksellista hyötyä, jes!

Tänään virkistävästi tehtiin avoja. Pitkästä aikaa ihan ohjauksessa. Itseksenihän olen niitä pyöritellyt. Mentiin vain käynnissä. Samat kiemurointiongelmat vaivasi meitä avossakin. Kun sain tamman aseteltua liikkeeseen oikein niin melko pian se rupesi tarjoamaan itse kaikenlaista. Jos vaikka menisin lähemmäs uraa, suoristuisin, väistäisin? Yritin korjailla parhaan kykyni mukaan mutta liikkeeseen tuli aaltoilua. Enkä tunne kolmella uralla asiallisesti menemistä selkään ihan niin hyvin kuin tahtoisin. Ratsu oli kuitenkin kivasti avuilla, tosin aavistuksen hidas. Mutta tänään tosiaan komensin ihan päättäväisesti enkä tyytynyt kylvämiseen. Kannuksia ei tänään ollut eikä niillä tunnu juuri olevan merkitystä menoon.

Tänään meiltä löytyi Harmonian kanssa kivasti 3 pyöreää askellajia. Vasen laukka oli oikeaa pyöreämpi. Jälkimmäinen keskiympyrä oikeassa kierroksessa rupesi jo vähän rakoilemaan. Tämän jälkeen oikea ravikin meinasi vähän huonontua. Parhaimmillaan sain tosi kauniita kulmia sekä käynnissä että ravissa. Loppuun mentiin vielä vasempaan kierrokseen ja siinä tein vähän eteenratsastuksia pitkälle sivulle. Lopulta myös melko pitkin ohjin eikä tamma enää kovin nostanut päätään.

Jotain tuli tehtyä sillä tammallekin tuli tänään hiki. Nyt ei satanut lunta, joten ei ollut taivasmärkä. Tunnin jälkeen osasi taas käyttäytyä kiltisti. Naputtelin taas tilsatkin irti.

Ongelmia:
lisäaktiivisuus ei olisi ollut pahasta
avoissa kiemuraa

Parannusta:
komensin tänään topakasti
ratsastettavuus oli sangen hyvä
3 pyöreää askellajia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora