lauantai 1. maaliskuuta 2014

Järvenpäässä testitunnilla

Lauantaiaamuna ajelin ratsastamaan Järvenpään ratsastusseuran tallille. Menomatka oli aika pitkälle tuttu kun huristelin Redin kodin ohi. Tälläkin tallilla oli siistit puitteet ja jopa 2 sisävessaa!

Ratsukseni sain suuren Huckle-ruunan. Alkuun en ollut kovin innoissani karsinassa torkkuvasta ruunasta. Hoitaessa oli kuitenkin kiltti ja ratsuna tolkku. Pohkeilla ratsastettava mutta liikkui itse. Ponikannukset jalkaan. Ruunalla ikää oli 7v ja korkeutta päälle 175 cm.

Maneesi oli ihanan iso ja ruhtinaallisesti koko tila meidän tunnin 4 ratsukon käytössä. Tunnin tehtävät oli monipuolisia. Alkuun tehtiin käynnissä etuosakäännöksiä kukin omalla ympyrällään. Ope osasi vaatia sopivasti. Ruuna oli edestä kevyt. Käynnissä oikealle oli hankalampi saada asetusta.

Ympyröillä mentiin keskiravia ja pitkillä sivuilla vähän avoa. Tehtiin myös raviavoa ympyrällä.

Laukat otettiin keskiympyrällä. Vasemmassa laukassa jos otin ulko-ohjan käteen niin ratsu pudotti raville. Laukat nousi ihan hyvin. Ensimmäinen ravisiirtymä oli myös näppärä kun valmistelin kunnolla. 

Lopuksi mentiin ratsastamaan pihalle aurinkoon. Leirintäalueella ensin kierros ympäri harjotusravia, sitten keventäen. Hepo keräsi virtaa mutta ei poukkoillut pahasti. Vähän intoili takana tulevien pompuista mutta pysyi käsissä. Hienoa raviliikettä irtosi.

Innostuin sen verran että buukkasin perjantaille estetunnin. Kiva paikka.

Ongelmia:
en saanut ihan niin hyvin ulko-ohjan ja sisäpohkeen väliin kuin olisin halunnut

Parannusta:
yllättävän kiva noin isoksi ja ruunaksi
kivan monipuolinen tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora