maanantai 31. maaliskuuta 2014

Altajuoksua ja jäykistelyä keväässä


Tänään meitä oli tulossa tunnille vain 3. Sain taas Harmonian. Hepo oli vielä tarhassa mutta nätisti tuli matkaan. Laitoin taas pihalla kuntoon. Vähän yritti äkäillä mutta kunnioitti piiskaani. On kuulemma muuttanut takaisin sisälle kun karkaili ulkokarsinasta. Toinen omistajakin oli paikalla ja sanoi että hepo on ollut vasemmalta jäykkä viimeaikoina. Lauantaina tamma oli päässyt hyppimäänkin.

En tiedä mikä oli tänään vikana mutta alotettiin ravi samaan tapaan altajuoksulla kuin viimeksikin. Ope kaavaili siirtymiä ohjelmaksi. Aika pitkään meni enempi kamalasti. Oli jäykkä oikealle ja vielä jäykempi vasemmalle. Voltit oli aikamoista kankeilua. Yritäpä olla roikkumatta sisäohjassa kun ratsu ei liikuta kuin silmiä. Tänään olisin välillä kaivannut vähän konkreettisempia apuja ratsastukseeni. Osasin kyllä kertoa että ratsu ei oikein kuuntele pidätteitä.

Laukat otettiin aika pian mukaan ohjelmaan. Ravissa väistö uralle ja pitkän sivun lopun kulmasta laukka, pääty-ympyrä laukassa ja lyhyen sivun lopussa raville. Vasemmassa kierroksessa sain keskellä kenttää vaihtoja kun yritin kääntää ja estää Harmonian luisumiset väärään suuntaan. Aika pomppuisaa. Kun tajusin kääntää koko ympyrän vakaasti niin ei mitään ongelmia. Oikea laukka rullasi taas vasenta paremmin. Nostot olisivat voineet olla vielä terhakkaampia. Kertaalleen tehty peruutus oli aika vastentahtoinen.

Välikäyntien jälkeen tultiin ravissa kolmikaarista joko 4 askeleen käyntipätkillä tai pysähdyksillä suoristuskohdissa. Alkuun tämäkin oli kaahailua. Omat apuvoltit ja bonussiirtymät auttoivat vähän. Jalustimetkin oli nostettu ylös. Kun vihdoin sain ajatukseni raiteilleen ja rupesin ratsastamaan hevosta ylös ajatellen balettitanssijan leijailua niin ratsu rupesi kuuntelemaan. Ravista seis muistin miten ratsastin muinoin takaset alle pysähdykseen. Ihan priimaan ei päästy mutta vihdoin rupesi olemaan jotain pilkahduksia. Pitkällä sivulla tapailin välillä vähän avoa. Vasemmassa kierroksessa en saanut tammaa millään pois sisäpohkeen päältä tukeutumaan ulko-ohjaan. Hieman täsmällisempää ratsastusta olisin kaivannut itseltäni.

Lopuksi laukattiin kumpaankin suuntaan uraa pitkin suoraan. Piti pitää ratsu suorana. Oikeaan onnistui ihan hyvin, vasen oli hankalampi. Mutta ohjeesta tajusin siirtää oman ulkojalan takaisin omalle paikalleen. Takaosa kun muutenkin pullahteli. Painoani en tainnut saada kuriin. Yritettiin vielä muutamat laukanvaihdot lävistäjille. H pudotteli raviin tai jatkoi vastalaukkaa. Kunnes lopulta sisuunnuin, ratsastin laukkaan kunnolla painetta ja pidätin. Vihdoin kokosi itsensä ja vaihtoi! Laukassa pysyen.

Loppuravien 6 metrin voltit kulmiin ekan takaosanvippauksen jälkeen rupesivat sujumaan kivasti. Siitä olisi voinut alottaa tunnin. Kivasti venytti pitkälle ohjalle alas. Ja jatkoi seuraavalle tunnille.

Tänään kenttä oli paikoitellen jopa kuiva. Lämmintä oli vain pari astetta ja olin ihan kesähepenissä. T-paita ja fleece. Mutta tällä kertaa kuitenkin ne sukkahousut alla. Hyvin tarkeni auringonpaisteessa ja tunnin jälkeen valoisaa jatkui vielä pitkälti. Kesäajan myötä heitän hyvästit pimeille heppailuille.

Ongelmia:
tosi jäykkää ja jännittynyttä alkuun

Parannusta:
laukanvaihto onnistui lopuksi
viime minuuteille meno parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora