maanantai 3. maaliskuuta 2014

Vähemmän kiemurtelua


Tänään tallilla ei odottanut kummempia yllätyksiä vaan listassa luki Harmonia. Tänäänkin oli ihan iloisen näkösenä lähdössä hommiin. Roze oli sisällä, joten taistelun välttämiseksi laitoin hepan poikkeuksellisesti ulos kiinni. Nyt sillä oli enemmän tilaa iskeä hampaansa halutessaan minuun. Laitoin aika lyhyelle narulle. Emilia oli mukana laittamassa, joten harjailun ehti tehdä kaikessa rauhassa. Hepo ei ollut ihan pahimmillaan mutta näytti silti hampaita ja heilutteli takasiaan isolla kaarella. Kun takaset rupesivat viuhtomaan liikaa, otin raipan käteen. Pelkkä uhkailu ei tänään riittänyt mutta parin napautuksen jälkeen loppui kiukkuilut. Näemmä tamma tarvitsee vain isoa jöötä. Satulointi meni poikkeuksellisen kivasti.

Kyytiin nousin avustettuna rampilta, meni kahteen pekkaan todella helposti. Ratsukoita oli kivasti vain 3. Keli nollassa, aamulla satoi lunta. Tänään oli toisen kerran ponikannukset jalassa ja hepo tuntui hieman säpäkältä. Alkuraveissa meinasikin melkein juosta alta kunnes tasottui. Pysähdyksiä ei alkuun tehty. Tänään päästiin paremmin suoraan eikä kiemurreltu niin pahasti.

Tehtiin ensin muutama käyntiväistö ja sitten ravissa. Opelta tuli pääosin kehuja. Välillä piti väistää enemmän ristiin tai aktivoida takasia. Aika helpolta tuntui silti. Meno näytti kuulemma kuin tanssilta. Silti meni lähemmäs lopputuntia että sain hepan vasemmalta läpi. Hetkittäin vähän kiiruhti aina. Itse olisin halunnut väistöihin vielä tasaisemman muodon. Mutta en osaa näemmä keskittyä moisiin jos ei erikseen vaadita. Välillä onneksi vaadittiin.

Laukat mentiin pitkillä sivuilla, sitten keskelle ympyrä. Oikea laukka ensin ja se rullasi tavalliseen tapaan paremmin. Hepo piti pitää vielä suorempana. Itselleni olisin kaivannut huolellisuutta laukan lyhentämiseen. Aika kovasta vauhdista pudoteltiin raville kerta toisensa jälkeen. Tämän kuski voisi valmistella paremmin. Vasen laukka oli vähän työläämpää ja sai ratsastaa eteen. Mutta kivasti ohjautui laukassa eikä lähtenyt puskemaan ulos. Kaipaisin videotodisteita. Onneksi jo alkutunnista oli valoisaa eli jospa pikkuhiljaa olisi kuvauskelejä.

Lopputunnista tehtiin vielä väistöjä. Nyt meni jo aika rennonletkeästi ja pyöreästi. Opekin sanoi että vika väistömme olisi pitänyt saada talteen. Tosin suoristukset voisin tehdä vielä huolellisemmin. Loppuraveissa Harmonia taas oma-alotteisesti venytti päätään alas. Annoin mennä. Välillä mentiin rennon ja löysän rajamailla. Joskus olisi hienoa kokeilla tätä ennen hevosen kokoamista ja lyhentämistä. Nyt yritin ratsastaa hetkittäin vähän eteen. Kunnon venytykset häiriintyi kun heppa rupesi tuijottelemaan kentälle tulevia seuraavan tunnin ratsukoita. Mutta hienosti meni.

Tunnin jälkeen hepo käyttäytyi kiltisti. Minä vähän rapsuttelin ja sain samalla oman valkoisen karvapeitteen. Vähän luimi välillä mutta nyt näemmä osasin antaa keppiä ja porkkanaa sopivassa suhteessa. Tunnin jälkeen pari tupollista heinää hyvästä käytöksestä ja karsinaan sitten vähän isompi tuppo. Sitä kyllä vastaanotti jo äkeällä naamalla.

Ongelmia:
hepan tallikäytös ei edelleenkään priimaa
vasen laukka rullaa huonommin

Parannusta:
ei kiemurreltu yhtä pahasti kuin viimeaikoina
laukat nousi aina oikein
väisti helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora