torstai 6. maaliskuuta 2014

Äkäpussilla ilman käsiä ja jalkoja


Torstaina asennoiduin edelleen koulutunnille. Tosin eilen edellinen tunti hyppäsi, joten tiedostin että hyppelytkin on mahdollisia. Kuvittelin saavani Flikan toiveista huolimatta. Turvaliivin jätin autoon, samoin muut estekamppeet. Listassa luki Sami (ja esteitä). En ollut yhtään mielissäni. Hepo oli vielä sisällä. Tänäänkin esitti aikamoista lohikäärmenaamaa kuntoonlaitettaessa. Lyhyelle narulle kiinni ja luotin siihen että vaikka käyttäytyy kuten Hartsa niin ei tee mitään. Satula meni yllättävän kivuttomasti. Ennen suitsia puraisi taas itseään rinnuksista ja säikähdin. Suitset meni muuten ihan nätisti. Tamma meinasi ruveta jo torkkumaan tässä välissä.

Maneesissa kasattiin esteet. Jumppasarja toiselle sivulle: puomi, pysty, puomi, puomi, pysty, puomi, pysty, puomi. Tai jotenkin noin. Innarivälein. Toiselle sivulle puomi, okseri, puomi.

Samia sai herätellä. Ohje oli antaa pidempää kaulaa. Olin aivan epämotivoitunut ja jolkottelin menemään. Hepo sai olla rauhassa pitkänä. Liikkui se jotenkuten. Ravissa ja laukassa mentiin vuorotellen pitkää sivua eteen ja vuorotellen jumppaa puomeina. Hyvin Sami sai laukkansa lyhennettyä puomeille vaikka tultiinkin pidempänä sisään.

Kun pystyt nostettiin ylös niin tultiin jumppatehtävää ensin ohjat solmussa, sitten ilman jalustimiakin. Meillä ongelma oli pieni löysyys ja se, että Sami lähti tehtävän jälkeen turhan nopsaa kaatumaan sisään. Muuten olin erittäin luottavaisesti kyydissä ilman ohjia ja jalustimia, kädet sivuilla. Tätä vasemmassa kierroksessa. Esteet oli tosi minejä. Max 50 cm. Samin ei siis todellakaan jättiratsuna tarvinnut edes hypätä vaan lähes astuttiin yli.

Oikeassa laukassa tultiin lopuksi okseria. Meidän meno oli edelleen vähän löysää. Jos paikka ei osunut niin ohjat putoili käsistä. Tätä tapahtui useamman kerran. Lopuksi este näytti valtavalta ja kuvittelin metriseksi. Yli päästiin silti. Tunnin jälkeen mittailu paljasti että oli max 90 cm jos sitäkään. Hienosti ne pienemmätkin ratsut siitä pääsi yli. Minä yritin kaikkeni että oltais oltu vähän säpäkämpiä. Oma moottori Samilla ei kunnolla käynnistynyt. Liikuttiin kuitenkin. Ponikannuksilla selvisin, raippa oli sentään pitkää mallia ja kyllä sitä joutui käyttämään. Ei mitään kauneinta ratsastusta mutta selvittiin. Eikä ollut yhtään niin kamalaa kuin etukäteen pelkäsin.

Sami jatkoi hommia seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
löysä

Parannusta:
ei kiukutellut muille
ei jumitellut
kaikesta yli
helppo hypätä ilman jalustimia ja ohjia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora