torstai 20. maaliskuuta 2014

Nutturan kirous


Torstaina listassa lukikin koulu/puomi. Itsekin olin varustautunut sattumalta nutturalla, sopi koulutuntiin. Ratsukoita kivasti tunnille vain 3 ja minulla Flika kuten arvelinkin. Pohdin että treenataan niitä edelliskerralla huonosti menneitä puomeja. Pohdin koulu- ja estepenkin välillä mutta päätin laittaa koulusatulan niin ei tarvi vaihtaa kun jatkaa seuraavalle tunnille. Gramaanit ohjeiden mukaan. Tänään pistin karsinan oven erittäin tarkkaan aina perässäni kiinni ja tamma pysyi tallella.

Tunti alotettiin käyntityöskentelyllä. Tällä kertaa pysyttiin maneesissa kun pihalla tuli lähes kaatamalla lunta. Etuosakäännöksiä radan poikki. Itse vähän häselsin liikaa. Muuten käynnissä tuli taas perinteiset kommentit että taivuta paremmin. Lopulta vasempaan kierrokseen piti pitää suorempana ja väistää takaosaa ulos. Oikeassa kierroksessa sai taivuttaa hetkeksi jopa lapaluisuun ja ratsastaa hepo banaanina takaosa sisällä. Tein avoja ja vähän yritin sulkuakin. Oikealle taivutus jäi vaisuksi jos en keskittynyt kunnolla. Käännökset ei olleet ihan priimaa.

Ravissa ja laukassa pyöriteltiin taivutuksia ja suoruutta. Ihan heppakohtaista jumppaa. Minun piti saada laukka viipyvämmäksi ja lisätä liitovaihetta. Pikkuhiljaa hieman parani. Tänään oli kiva laukata pitkään kun Flika ei kerännyt kierroksia. Itse kuulemma etukenotin välillä.

Välikäyntien aikaan ope kysyi että tahdonko kokeilla ilman gramaaneita. Tottakai! Nyt pääsin testaamaan miten hepo taivutetaan tuntumalle ja käytetään pohkeita. Hetkittäin oli oikein kiva, varsinkin kun oma mielentilani oli rauhallinen. Mutta nyt rupesi kipinöimään eikä malttanut kulkea rauhassa. Tehtiin siirtymiä ja melko pian ope suositteli että jäisin ympyrälle niin jatkuvan kääntämisen avulla saisin Flikan paremmin avuille. Käynnistä seis (oli kamalaa) ja myöhemmin käynti-laukka-käynti. Laukat nousi fiksusti mutta hidastus toimi vain vauhtiraviin asti. Ope käski ajatella seis. Lopulta volttasin laukan pieneksi ja pysäytin siitä. Vetämiseksi meni silti. Laukassa hepo pääosin pysyi suht pyöreänä. Ravi oli kamalinta.

Toiseen suuntaan tehtiin ensin siirtymiä ravista seis. Kammottavaa näinkin. Hepo ei olisi millään tahtonut pysähtyä, edes käynnistä. Sitten laukka-ravi-laukka -siirtymiä. Ravi meni hyvin herkästi jännittyneeksi, joten kevensin suurimman osan. Siinä hepo rentoutui paremmin. Istuin vasta pari askelta ennen nostoa alas. Oma rauhallisuus rakoili kun ympärillä maiskuteltiin ja käytettiin raippaa. Veikkaan että Flikaa haittasi paljon vähemmän. Mutta nyt laukkaakin piti ratsastaa rauhalliseksi. Edelleen pieniä hyviä hetkiä mutta nyt hepalla oli tarpeettoman paljon menohaluja. Ravia käskettiin istua alas. Väistämällä ja taivuttamalla ja toiseen suuntaan suoristamalla sain hetkellisesti vauhdin hallintaan. Reidet irti ja mitäköhän kaikkea muuta istuntaani tuli sanomista. Lantion kulmauksista. Ei mennyt tajuntaan asti, saatika toteutusasteelle.

Tunti oli kuitenkin kiva ja muutkin tykkäsi. Flika tosiaan jatkoi hommia vielä seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
lopuksi rupesi kuumumaan
mentiin vähän tikkujaloin

Parannusta:
pysyi näpeissä ilman apuohjia eikä ollut ihan toivotonta
hetkittäin sain itseni oikealle taajuudelle ja ratsukin rentoutui
sain ratsastettua ongelmia vähemmäksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora