sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Etelän kisakauden avaus: KN ja C:1


Sunnuntain koulukisojen heppatoive meni läpi ja luvassa oli kaksi starttia Flikalla. Ajattelin ottaa helppo C:1:n alle mutta KN olikin ensin. Ja minä peräkkäisissä verkkaryhmissä ihan loppupäässä kummassakin, paljon odottelua siis luvassa. Kisat olivat harkkakisat, joten kaikki apuohjat sai olla, samoin raippa ja suojat. Me siis mentiin suojilla ja gramaaneilla. Ilman raippaa mutta kannukset laitoin. Palkintoja ei jaettu eikä ohjelmia ratsastettu luokittain järjestyksessä.

Flika oli taas ihanan kiltti hoitaa. En päässyt edes ratsaille kun uusissa kisahousuissani oli jo ruskea läikkä reidessä. Ja vaikka aluksi aikaa oli runsaasti niin silti oltaisiin saatu olla verkassa jo hetkeä aiemminkin. Mistään ei onneksi myöhästytty. Tein saatujen ohjeiden mukaan ja yritin taivuttaa huolellisesti kumpaankin suuntaan. Siirtymiä myös. En viitsinyt hirmuisesti laukata ettei suotta innostuisi. Erityisen rento kun ei tänäänkään ollut. Mutta ei onneksi sinkoilevakaan.

Verkan jälkeen siirryttiin pihalle odottelemaan. Suorittava ja seuraava ratsukko olivat maneesissa. Puolisen tuntia kävelyä tuulessa, tuli aika viileä. Lopuksi aurinko rupesi paistamaan ja lämpötila kipusi +7 asteeseen. Onneksi Flika oli käynnissä ihan rauhallinen. Otin sitten ravia alle heti kun päästiin maneesiin. Sitten seisoskelua vielä yhden suorituksen ajan ja hetki verkkaravailua ennen KN:ää.

Rata meni yllättävänkin rauhallisesti, ei rikkoja. Tuomareita oli 2 ja mielipiteet erosivat jonkin verran. Kumpikin oli kuitenkin samaa mieltä siitä että hevonen oli jännittynyt ja pitäisi taivuttaa huolellisemmin. Liian laimeat taivutukset tuppaavat olemaan näitä perisyntejäni.

Pisteet olivat keskenään suunnilleen samoilla linjoilla. Vaikka pysähdyksestä toinen antoikin 7 (hyvä), toinen 5 (käynti lyhyttä ja jännittynytttä). Kummastakin paperista löytyi yksi seiska. Toiselta tuomarilta se tuli sisääntulosta. I:n laukannosto oli omasta mielestäni aika siisti vaikkei tamma kovin rento ollutkaan (6,5 & 5,5). Alakerrat oli 5,5 - 6,5. Toiselta yhteensä 57,2 % ja toiselta hyvin kiltisti 61,8 %. Tulokseksi siis 59,500 %. Itse en ehkä ihan noin paljoa olisi antanut. Vaikka palkintoja ei jaettu niin oltaisiin oltu viidensiä (14 kisaajaa). Ei me sitten ihan totaalisen väärässä luokassa oltu.

Tässä meidän KN. Nelli videoi.



KN:n jälkeen odoteltiin taas hetki pihalla ennen C:n verkkaa. Nyt tein verkassa avojakin. Laukkapätkät pidin maltillisina. Vähän kiihtyi siitä kun muut laukkasi. Yksi hieno hetki verkassa oli kun Flika hidasti ravia istunnallani. Taas verkan jälkeen jouduttiin hyvin pitkäksi ajaksi ulos odottelemaan ja menin kävellessä aika syväjäähän. Sama juttu kuin viimeksi eli kun päästiin valmistautuvan ratsukon seuraksi maneesiin niin ravasin meille lämpöjä päälle. Ja heti kun edellinen ratsukko lopetti niin jatkoin ravailua.

C oli yhtälailla aika tasainen suoritus ilman rikkoja. Tamma oli jo vähän rennompi mutta jännittyi silti herkästi. Huonoimmat kohdat tuomareiden mielestä oli eka laukkalävistäjä sekä ravivoltti, toiselta 5,5, toiselta 5. Tällä kertaa toisessa paperissa ei ollut yhtään seiskaa, toisessa niitä oli 4 (sisääntulo, eka ravilävistäjä pidentäen ja keskiympyrät laukassa). Toiselta tuomarilta tuli 59 %, toiselta 61,5 %, yhteensä siis 60,250 %. Eikä arvostelu ollut mielestäni yhtään B:tä höllempi.

Paljon pientä viilattavaa tässäkin olisi ollut. Hevonen rennommaksi, lyhennä jalustimia ja taivuta paremmin oikeaan oli tuomareiden kommentit. Alakerrat oli kutosta ja kuuspuolta. Tällä tuloksella oltaisiin päästy ruusukkeille jos sellaisia ois ollut tarjolla. 9 ratsukon joukossa ns. toisiksi. Aika hieno tulos yhden tunnin sileän treenillä! Hyvä me!

Helppo C:1. Nelli kuvasi tämänkin. Kiitos!



Lopulta olin ratsailla 2,5 tuntia putkeen. Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora