maanantai 17. maaliskuuta 2014

Koko tunti valoisalla


Maanantaina tuli päivällä soitto että Harmonia on raspattu eikä ole tänään tarjolla. Korvaavaksi ratsuksi ehdotettiin uutta tulokasta Ekkua. Vähintään yhtä iso kuin Harmonia. Totesin että passaa. Myöhemmin tuli vielä viesti että kenttä on liukas eikä Ekulla ole kenkiä niin sitä ei voi ottaa. Tytsyä tarjottiin tilalle tai mahdollisuutta perua. Mutta enhän minä tahdo olla tallilta pois jos olen kunnossa!

Tytsy siis. Unohduin harjaamaan vähän turhan pitkän kaavan mukaan ja olin pari minuuttia myöhässä tunnilta. Ura oli ihan ok mutta kenttä keskeltä jäinen. Ei tosiaan ilman hokkeja asiaa. Tytsykin meinasi ravissa kerran liukastua hokeista huolimatta. Ratsukoita tunnilla 5, pakkasta -4.

Tänään tehtiin alkuun väistöjä. Aika tahmeasti lähti. Pahinta oli kuitenkin kulmissa sisäpohjetta vasten kaatuminen. Kumpaankin suuntaan. Asetuksetkin meinasi olla hukassa. Pitkillä sivuilla tein itsekseni vähän avoja. Tytsy ei juuri kiirehtinyt mutta välillä meinasi vähän hidastella. Esteraippa oli kentän laidalla valmiudessa.

Laukkoja mentiin pääty-ympyrällä. Vasemmassa meinasi liirata ulos. Nostot olisivat voineet olla parempia ja raviin päädyttiin aika etupainoisina. Hepo myös virittyi ja rupesi kiirehtimään.

Loppuun tehtiin lisää väistöjä. Väistöt olisivat edelleen voineet olla paljon helpompiakin. Mutta kulmat rupesivat vihdoin sujumaan. Ensin kaksi väistön jälkeistä kulmaa ja myöhemmin loputkin. Aika pian loppuravien alettua rupesin höntsäilemään puolipitkällä ohjalla. Ei ihan tasaisesti venyttänyt eteen mutta ei ollut raskaskaan.

Viimeksi ilman satulaa meni paljon paremmin.

Ongelmia:
väistöt oli työläitä
alkuun kaatui sisäpohjetta vasten
kiirehti laukan jälkeen

Parannusta:
kulmat parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora