keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Koulukisatreeni rästillä Uotilassa


Keskiviikkona meni aika tiukille että pääsin tallille. Vasta vähän ennen neljää tuli viesti että peruutuspaikka tuli ja mahdun rästille. Hevostoive meni läpi ja sain Flikan. Taisi olla ensimmäinen kerta kun menin sillä koulusatulalla. Gramaanit oli tuttuun tapaan. Ekaa kertaa ponikannukset. Kelinä pari pakkasta, ratsukoita 5.

Alkuverkassa Flika oli kivan rauhallinen. Käynnissä mateli jopa vähän liikaa. Mutta ravi oli rentoa. Alkuravien kommentti oli aika yllättävä ja ope kehotti lyhentämään jalustimia. Mun mielestäni ne oli sellaiset pitkähkön passelit, pysyi kuitenkin hyvin jalassa keventäessäkin. Alkuverkassa tehtiin kiemurauria (aseta huolellisemmin oikealle) sekä 3- ja nelikaarisia kiemuroita.

Myöhemmin tehtiin 10 metrin voltteja, jotka meinasi levähtää turhan suuriksi. Siirtymiä käyntiin tai pysähdyksiin. Yleensä pahasti kättä vasten kun hepo rupesi pinkeytymään. Ope käski nyt puristaa polvilla. Taas olin hyvin hämmentynyt. Pari peruutusta. Istuin kuulemma liian takakenossa. Ekan pyynnön jälkeen en päässyt yhtä askelta taakse vaan tuli monta. Välillä meinasi mennä vinoon. Takaisin raville piti kuulemma päästä ponnekkaammin.

Välillä mentiin laukkaa, siinä samat 10 metrin voltit. Muutama hepo meni aika lujaa ja ehkä Flika innostui niistä ja meilläkin meinasi mennä välillä turhan vauhdikkaaksi. Siirtymät laukasta alas oli aika kamalia. Volteille kääntyi kun käänsin kunnolla. Laukassa ohje oli tehdä vähän isompia pidätteitä ja sitten höllätä välissä.

Johonkin väliin tehtiin keskiravilävistäjiä. Kertaalleen rikkoi laukalle mutta hienoja keskiraveja Flikasta kyllä irtoaa.

Loppuun tehtiin vielä väistöjä. Asetuksia kaivattiin taas paremmin läpi. Piti opelta varmistella että kumpi on pahempi, mennä suoralla hevosella ja väistää ok vai saada asetus läpi ja samalla pullauttaa lapa edelle. Tässä kuulemma treenimielessä jumpattiin heppaa ja siksi tietysti kaivattiin asetusta. Kisoissa vastaus oli tehdä mahdollisimman hyvä. Meillä välillä takaosa johti (en huomannut). Ja kun tuntui että koko kaula on kääntynyt niin sillon asetus ja väistö oli kuulemma hyvät.

Loppuravit oli aikamoista kaahotusta. Olisin halunnut istua alas mutten viitsinyt. Mentiin nelosvaihteella ja pyysin kai liian hellästi kun tahti ei juuri rauhoittunut. Asetus kunnolla sisään oli ohje.

Ongelmia:
siirtymät alaspäin
kiihtyi loppua kohti

Parannusta:
ei pukkeja/yrityksiä potkia muita
ei säikkyjä
tuntui jopa paremmalta kannuksien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora