tiistai 4. maaliskuuta 2014

Täsmämainonnan uhri


Maanantai-iltana kun ajelin tallilta kotiin tuli tekstiviesti. "Hei Nora. Huomenna klo 18 peruutuspaikalle mahtuisi pätevä ratsastaja." tms. Oi, millainen houkutus. Vaikka olenkin pyhittänyt tiistait muille harrastuksille niin tällainen imartelua sisältävä täsmämarkkinointi osui ja tehosi. Vielä kun vastasin toivovani jotain kivaa tammaa ja että tunnin jälkeen on suht kiire pois ja vastaus kuului että kiva tammani jatkaa seuraavalle tunnille niin ei tarvinut arpoa enempää. Nyt kävi näin.

Tallin listasta löytyi pienen etsinnän jälkeen nimeni Aksun perästä. Tummanruunikko (tai musta, jotenkin läikikäs), n. 160 cm korkea tamma. Ope luonnehti vakavaksi. Ei kovin onnelliselta vaikuttanut hoitotoimenpiteistä mutta toisin kuin Harmonia, tämä osasi käyttäytyä. Takasia ei putsattu, etuset nosti oikein nätisti. Maneesissa ope siirsi koulusatulaa vähän edemmäs. Minä kun yritin taas ajatuksella laittaa koulusatulan lapojen taakse.

Alkuun ope käski pitämään kevyen tuntuman. Hepo oli reipas mutta ei kyttäillyt mitään. Vähän meinasi oikoa oven päädyssä. Edestä haastavahko mutta hyvällä tavalla. Tasottui kyllä välillä kivaksi, nopeasti nousi ylös tai hetkittäin painui aika matalaksi. Yritin ratsastaa pitkähköllä ohjalla kun on kuulemma taipumusta vetäytyä turhankin tiiviiseen pakettiin. Pohkeilla olisin saanut houkutella vaan paremmin tuntumalle pidemmälläkin ohjalla. Välillä meinasi jäädä tyhjäksi jos nosti päätä.

Tehtävät oli taas kivan vaihtelevia. Aksu oppi silti nopeasti mitä piti tehdä ja rupesi ennakoimaan. Väistöjä ensin kevyessä ravissa uralle, sitten harjoitusravissa siksakkia. Väisti paremmin oikeaa pohjetta. Myöhemmin ravista suoraan pysähdys ja tämän jälkeen pysähdyksen sijaan laukannosto. Tässä vaiheessa ennakointi oli jo aikamoista. Lähti väistöön ennen kuin pyysin ja laukat nousi välillä hieman ennen pyyntöä. Jätin välillä noston tekemättä mutta laukkaa tarjosi silti. Joka kerta en osannut sanoa että ennakoiko vai oliko vain tosi hyvin avuilla kun nosto tuli juuri pyynnöstä.

Tälläkin tunnilla oli kivan rauhallinen tunnelma. Ratsukoita oli 5. Keli pihalla oli pari astetta plussalla ja nyt olin pukeutunut paremmin kuin tällä ilmalla pihalla ratsastamiseen. Nyt tuli pikemminkin kuuma.

Loppuraveissa piti päästää vielä pidemmälle ohjalle. Välillä meinasi vähän kiirehtiä. Sain tunnin aikana hyviä siirtymiä alas kuitenkin pelkällä istunnallakin. Hepo jatkoi seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
ennakointi
epätasaisuus edestä
hetkellinen kiirehtiminen
väisti vasenta jalkaa huonommin

Parannusta:
kuunteli istuntaa hyvin
nosti laukat tosi helposti
oma eteenpäinpyrkimys hyvää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora