maanantai 24. maaliskuuta 2014

Ei ihan priimaa

Maanantaina ratsukseni osui taas Harmonia. Tallissa yritti vähän venkuloida mutta kunnioitti raippaa. Kuolainten mukana sain myös (suitsitukseen nyt vasta ilmaantuneet?) tutit tamman suuhun ties kuinka monesti. Tallinpitäjältä tuli kommenttia että Harmonia karkailee herkästi ja juoksee sitten pitkin pihoja. Hoitaessa pysyi tallessa.

Omat jalkani olivat tänään jumissa enkä taipunut kunnolla hevosen ympäri. Lämmintä oli +6 ja menin ilman sukkahousuja. Ratsukoita tunnilla 5.

Hepo oli tänään jännittynyt. Vasemman pohkeen ympäri taipui sangen huonosti. Kiemurtelu ei onneksi ollut pahimmasta päästä. Väistöt tein jalustimet kaulalla. Niitä ei kovin paljoa. Tehtiin myös siirtymiä ravista seis.

Toiveesta tehtiin myös laukannostoja. Vasen laukka rullasi taas huonommin. Huomasin että jos valmistelut ei onnistuneet kunnolla niin nosti väärän. Open ohjeet oli että irti sisäohjasta ja kuuntelemaan sisäpohjetta. Tamma poikitti ennen nostoja mutta rupesi nostamaan myötäisiä. Lopuksi laukattiin useampi kierros. Vasempaan kierrokseen hepo suoristui kun sain oman painoni oikeallekin. Takapuolen sisäänvispaus tasottui vähemmän pahaksi.

Lopputunnista asiat naksahtivat taas kohdilleen ja menosta tuli ihan hyvää. Harmonialle tuli kuuma. Loppukäynnit käytiin maastossa. Oli reipas mutta tolkusti.

Tunnin jälkeen tallissa oli lutunen. Painoi pään olkapäälleni ja jäi seurustelemaan. Korvat kääntyi höröstä luimuun vasta kun sai ruokaa.

Ongelmia:
ratsastus ei ollut tänään priimaa

Parannusta:
en enää pelkää tamman kiukkuja vaan opin käsittelemään sitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora