lauantai 15. maaliskuuta 2014

Viikonlopun kisaputken avaus


Lauantain ekat kisat oli koulukisat ABC:llä. Tuttuun tapaan Aapolla KN. Tavoitteena oli saada yli 58 %, energinen ja rento suoritus ja tehdä huolelliset tiet.

Olin toiveideni mukaan Aapon eka kuski. Hepo sisään, letitys ja harjaus. Valkoinen kouluhuopa. Letittäessä oli nätisti ja turpa pitkällä tunki kohti kuminauhapussin rapinaa. Satulavyön kiristyksestä ei tykännyt.

Aikataulu meillä venähti muutamalla minuutilla. Pihalla kyytiin ja päästiin heti maneesiin. Kaisa oli suorittamassa ja koska oltiin KN:ssä neljänsinä niin saatiin aloittaa verkka. Kun otin tuntuman niin hepo kulki ihan nätisti. Vasen pohje oli hankalampi saada läpi. Mutta liikkui reippaasti ja ihan letkeästi. Laukatkin nousi. Sitten vähän siirtymiä, pysähdyksissä pitäisi malttaa vielä paremmin.

Ope ehti sitten katsella meidän menoa. Lyhennä ohjia ja lisää ytyä raviin oli ensimmäiset kommentit. Näemmä tykkäsin sittenkin hissutella. Keskiravit lähti verkassa ihan mukavasti. Pyörittelin voltteja ja yritin taivutella huolellisesti. Käynti tuntui haastavimmalta.

Kun päästiin radalle niin ohjeiden mukaan menin kummastakin suunnasta tuomarin ohi. Aapo ei välittänyt. Mutta apua kun vasen pohje ei mennyt enää läpi. Pitkällä sivulla vasempaan kierrokseen takaosa vippasi sisään ja turpa lähes ulos enkä kovasta yrittämisestä huolimatta saanut tilannetta kovin hyväksi.

Rata mentiin reippaasti eteen ratsastaen. Kommenttia yleisöstä radan jälkeen tuli että raviohjelma oli hätäisen näkönen. Laukat kuulemma näyttivät nousseen tasaisesti (ei tuomarin mielestä, valmistele, napakampi ja kutoset). Laukkaympyröistä oltiin sentään kaikki samaa mieltä ja niistä palkittiin seiskalla. Keskiravi tällä kertaa esitettiin. Tahdissa oli taas sanomista, joten pisteiksi 5,5. Laukkalävistäjällä laukka pääsi vaihtumaan lopussa (en edes huomannut, hups) ja siitä nelonen. Eka loiva kiemura oli kuulemma liian kaukana keskilinjasta (5). Tänään kuitenkin monta kertaa radan aikana muistin että ai niin ne taivutukset. Yksi positiivisimpia yllätyksiä oli laukasta käyntiin. Tulihan sinne raviaskelia väliin muttei kaatunut kättä vasten. Pudotti raville vähän turhan aikaisin mutta pisteessä oltiin jo käynnissä (5,5, napakammin). Alakerta oli tasaista kutosta.

Itse olin rataan ihan tyytyväinen. Pahin kalvaminen jäi kulmista. Miten ne verkassa vielä onnistuivat? Ja sopiva ravin tahti pitäisi vain saada taottua takaraivoon. Tästä kiirehtimisestä voi syyttää vain kuskia, joka pyysi Aapoa näin menemään. "Tasainen ja korrekti kokonaisuus. Varo, ettei tahti kiihdy erit. ravissa. Paikoin hiukan jännittynyt."

Hetki käveltiin pihalla ja sitten hepo huilaamaan talliin ennen päivän loppuja suorituksia. Oli meillä sentään siistit sykerötkin.

Prosentteja suorituksesta tuli 58,200, joten aamupäivän tavoite saavutettu.


Videokameran käytöstä taisi vastata Anne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora