maanantai 10. kesäkuuta 2013

Viimeinen vuokrarästi Easylla


Tänään kävin vikan Easyrästini pois. Kuten tyypillistä niin tämäkin sovittiin samana päivänä vasta iltapäivän puolella. No, itsepähän suostuin. Houkutuksena omistaja lupasi kyydin tallille ja hoitaa muut hommat kun ratsastan. Käytännössä sain käydä yksin ja hoitaa kaikki hommat. Mutta tähänkin suostuin.

Easy oli hyvällä tuulella. Tosin lahjoin sitä sopivissa kohdin heppanameilla. Ei uhkaillut hampailla harjatessa. Takasia vähän nosteli. Satulalle ei pahemmin kiukutellut, mitä vähän luimi vyön kiristykselle.

Kenttä pölisi taas. Lämmintä oli vähän vajaa +20. Kentällä oli toinenkin ratsukko, joten päätin mennä alkuverkat maastossa. Hepo käveli tällä kertaa ilman pahempia jumeja. Alkumatkasta vastaan tuli lapsia, jotka kyseli olenko nähnyt ratsastajia ilman hevosia. Ei ollut näkynyt. Takakaarteessa tosin oli pari raippaa. Mentiin kaikkia askellajeja. Kiihdytyksiä ei tullut ja laukat mentiin puskia tuijotellen. Eteni kuitenkin ihan hyvin, 26 km/h. Yksi kierros ympäri ja sitten kentälle.

Aika pitkään mentiin käynnissä. Hitusen etu- ja takaosakäännöksiä. Vähän kiireistä mutta hyvin astui ristiin edestä ja takaa. Väistöjä ja avoja. Avot tuntui edelleen hirmu vaikeilta. Ilman peiliä ei oikeen itellä ollut visiota että meneekö hyvin vai ei. Volteilla tuntui liiraavan aina jokin jonnekin. Kaaduttiin sisään tai ulos, taipumisessakin oli puutteita. Käynnissä puri kuolaintakin. Pari peruutustakin tehtiin.

Ravissa myös volttailtiin. Hitusen tasottui mutta kulki ehkä vähän turhan matalana. Yritin vähän keskiravejakin. Parhaimmillaan pysyi pyöreänä ja venytti. Ainakin kiihdytti. Laukassa tein alkuun ympyrällä säätelyä normaalin ja isomman laukan välillä. Huonohkosti tuli alkuun takas mutta parani. Ja hiljensi hyvin. Vaikka turpa nousi. Laukassa testasin myös käynnin kautta vaihtoja ja oikein pieniä voltteja. Tovi pyörittiin siirtymiä askellajista toiseen.

Välissä kokeilin miten hepo toimii ilman jalkoja ja käsiä. "Prrrrr" ja seis, smak smak ja liikkeelle. Raville vaati vähän raippamerkkiä mukaan. Käynnistä seis ja takas käyntiin onnistui hyvin.

Lopputunnista nyki ravissa ärsyttävästi ohjia ja samalla kuskia etukenoon irti satulasta. Ei tasottunut ihan parhaimmilleen.

Ongelmia:
laukannostoissa perä valahti sisään
kiemurtelu

Parannusta:
nosti laukat hyvin
hoitaessa kiltisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora