perjantai 14. kesäkuuta 2013

Parempia avoja


Perjantain tunnilleni sain taas Rusinan. Tällä kertaa tunnin piti omistaja mutta teema pysyi eli jatkettiin avojen kanssa. Tällä kertaa jäätiin maneesiin kun pihalla tuli välillä vettä aika kovaa. Pihalämpö oli +14, maneesissa +17. Ratsukoita tunnilla oli 8.

Alkuverkan aikana ei juuri meinannut kuulla ohjeita. Ope ovelasti sitten pyysikin ratsukot keskelle, neuvoi yksitellen ja päästi jatkamaan raviverkkaa. Mun piti ottaa pidätteet paremmin läpi enkä saanut antaa tahdin kiihtyä. Alkuun Rusina tosiaan vähän juoksi pää ylhäällä. Mutta onneksi siitä tasottui kun tehostuin ite kyydissä. Vähän katteli kulmia muttei säikkynyt.

Alkuverkan tehtävänä ruvettiin sit väistämään volteilla takaosaa ulos. Oikea kierros taisi olla meille helpompi. Vaan edelleen olin hieman epävarma että menikö pohkeet oikeasti läpi.

Avoja tultiin kohti peilejä. Tänään keskityin vaan katsomaan peiliin ja tarkkailemaan että hepo on kolmella uralla. Kaulaan tai sen suoruuteen en uhrannut ajatuksia. Edelleen meidän reitti seilasi vähän mutta nyt tuntui menevän jo vahvasti oikeaan suuntaan. Ravissa taisi pysyä pyöreänäkin ja ainakin lopuksi oli ihanan kevyt edestä. Meno siis parani.

Kulmat piti ratsastaa vielä huolellisemmin. Laukkaa ei tänään ehditty ottaa muuta kuin pitkille sivuille avojen välissä. Laukka oli vähän vyörymistä mutta laukkavolteilla pyöristyi. Vasen laukka oli parempi. Raville siirtymät ei olleet kovin ihania.

Loppukäynneissä Rusina säikähti ovelta tulijoita ja esitti että osaa astua etusilla hienosti ristiin. Olin onneksi sen verran hereillä että pysyin kyydissä ja osasin reagoida. Hepo jatkoi hommia seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
avoissa vähän seilasi

Parannusta:
raviavotkin onnistu ihan kelvosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora