maanantai 17. kesäkuuta 2013

Rauhallisempaa Reinoilua


Maanantaina piti mennä puistojoogailemaan mutta keli näytti sen verran sateiselta että otin vaihtoehdon B käyttöön. Mahduin seitsemäksi aletunnille. Ratsukseni oli merkattu Reino. Mentiin maneesiin vaikkei pihalla satanutkaan. Lämmintä oli n. +15. Ratsukoita tunnilla oli kivasti vain 6.

Maneesissa Reino yritti vähän hyöriä selkäännousussa mutta nyt uskoi nopeasti että on oltava aloillaan. Myöhemmin myös ratsailta harjoteltiin paikallaan pysymistä. Hepo luuli että kun myötään tuntuman pois niin se tarkottaa että saa jatkaa matkaa. Tovi meni opetellessa ettei näin ole.

Tämän päivän tehtävänä oli vastaväistöt, tai milläköhän nimellä niitä kutsuttiin. Pohkeenväistöä uralla turpa kohti seinää ja takaset uran sisäpuolella. Tänään olin Reinon kanssa apujeni kanssa tarkkana. Ei tullut suurempia sinkoiluja. Alkutunnista toki vähän totuteltiin toisiimme puolin ja toisin. Hepo oli jännittynyt (kuten aina) ja kiero kuin mato. Volteilla ja ympyröillä lapa karkasi ulos. Piti pitää ulkoavuilla vastaan. Jonka jälkeen asettaminen sisään kärsi. Sitten taisi painua sisäpohjetta vasten eikä käteni olleet tarpeeksi joustavat. Ohjat oli tälläkin hepalla jatkuvasti liian pitkät. Sitten katosi myös kyynärkulma, kädet laski liikaa ja mitäköhän muuta. Käyntikin hyytyi. Ravissa taas tikkasi kiireisenä. Mutta tästä kumma kyllä parani. Ope käski ratsastaa apujen väliin. Siihen tähtäsin. Halusin myös heppaa rennommaksi.

Ensin tehtiin väistöjä oikeaan kierrokseen, meni hetkittäin ihan ok. Mutta open mielestä sopivan pituisilla ohjilla en osannut omasta mielestäni työskennellä vaan meni liikaa vetämiseksi. Muualla ravia. Siinäkin tajusin että ulkoa pienenpieniä jatkuvia pidätteitä niin sain liian kiireen pois. Hepo oli jo suht pyöreänä vaikkei kovin rento ollutkaan. Harjoitusravissa oli helpompi hillitä tahtia.

Välissä mentiin laukkaa pääty-ympyröillä. Nosto ei ollut ihan oppikirjasta mutta oli suht rauhallinen. Hetkittäin hepo jännitti päätä ylös mutta muuten muoto oli päällepäin ihan kelpo. Kiireinen oli ja ulko-ohja piti pitää hyvin tuntumalla. Laukan jälkeen hepo oli ihan uuvuksissa. Ei ihme kun on niin pinkeänä.

Sitten väistöt toiseen suuntaan. Ite olin tähän kierrokseen mutkalla. Lopulta vähän sisuunnuin ja ratsastin kunnolla. Sit mentiin ainakin tarmokasta käyntiä, jopa vähän liian lujaa. Mutta tahti säilyi, poikituskin ja oli aika tasainen suoritus.

Vasenkin laukka otettiin ympyröillä. Hepo tuntui ihan vinolta ja ope vahvisti että tunsin ihan oikein takaosan karkaavan ulos. On kuulemma vaan niin jäykkä heppa. Silti lavatkin yritti karata ulos. Hetkittäin sain vähän asetettua sisään. Tähän kierrokseen piti jopa ratsastaa pohkeilla eteen. Ope kaipasi lennokkaampaa laukkaa, enemmän ylös ja pidempää liitovaihetta. Yritin tämmöstä ajatella. Aika paljon sai huhkia kyydissä.

Loppuraveissa yritti taas kiihdytellä. Ope käski antaa ohjaa jos venyttää. Mutta paha antaa jos hepo tahtoo vaan juosta alta. Sitten piti lyhentää ravia, istua alas ja ottaa käyntiin. Meillä eka yritys epäonnistui. Ja muutenkin sain harjotusravissa ravia paremmin säädeltyä. Eipä tullut mallisuoritusta tästäkään. Alaspäin siirtymät ei koko tunnin aikana olleet kovin sukkelia. Mutta olin tyytyväinen. Reino on tallin hevosista kanssani ehkä eniten eri aaltopituudella. Tämä tunti oli kuitenkin vahvasti positiivisen puolella. Kai sitä jotain oppii kun lähes kaikki tallin ratsut rupeavat kulkemaan enempi oikein- kuin väärinpäin. Vielä kun Ellillä pääsisi hinkuttamaan koulua. Se on ollut aikamoinen rautakanki.

Tämä oli tämän vuoden sadas kerta ratsailla.

Ongelmia:
hepan jännittyneisyys
vasen jalustin ei meinannut pysyä jalassa

Parannusta:
ei pukkeja eikä sinkoiluja
oli enempi pyöreä kuin pää ylhäällä


Ella videoi meidän menoa, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora